bokrecensioner boktips

Levande musik

Författare: Terry Pratchett
Genre: Fantasy
ISBN: 9132433557


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

A-bam-bop-a-re-bop-a-bim-bam-boom.
Tonårsupproret har nått Skivvärlden, via en ovanligt "älvisk" liten bard, ett troll som bär solglasögon och spelar på stenar och en dvärg som tutar grymt i luren.
Tillsammans skapar de Stenhård Musik, farlig musik som förvrider människornas sinnen till den grad att till och med trollkarlarna på Osynliga Universitetet börjar knäppa med fingrarna och ha fett i håret.
Och som om inte detta vore nog, drabbas självaste Döden av en depression och ger sig ut på jakt efter den stora glömskan. Och sedan är karusellen igång: skumma managers, hysteriska fans, hektiska turnéer, utbrända musiker och en hetsande rytm som tycks sprungen djupt ur den mänskliga själen ...
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Levande musik :
2004-10-19 10:48
Jag älskar dessa böcker kan inte säga det många gånger nog, de har en skön satirisk humor. Här känner man igen liknelser med Rolling Stones fast i skivvärlden. Läs och njut.
Betyg 4
2005-05-30 17:22
I "Levande musik" återvänder vi till Pratchets Skivvärld. Vi möter Susan vars morfar är Döden. Susan måste ta över sin morfar som är less på sitt rätt deprimerande jobb. Av en anledning hon inte förstår själv råkar hon rädda en musiker vars liv egentligen var menat att ta slut. På något sätt slipper musiken loss och sprider sig i hela den magiska världen med en kraft ingen tidigare sett eller kunnat ana. Så bryter rock n roll hysterin ut, med hysteriska fans, groupies, snikna managers och allt i den vägen.....det är stenhård rock...när den är som bäst.

Jag antar att den här boken förlorar hälften av sin charm genom översättningen till svenska. Bandets namn "Stenhårdingarna" bara som exempel. Jag fick boken i julklapp av min bästa vän Prala som är Pratchett fantast. Den första boken läste jag ut redan innan juleljusen blåsits ut. Men den här romanen påbörjades i januari och har varit kämpig att ta sig igenom. Det är ju helt klart en bra bok, med utmärkt språk och intressanta karaktärer. Pratchetts lekfulla stil är mer än tydlig i romanen. Men trots detta faller den inte mig i smaken. Den känns långsam och utstuderad. Jag tycker att boken hade kunnat bantas kanske hundra sidor.
Men visst är det kul att återse vissa karaktärer från tidigare böcker. Pratchett liksom King har en förmåga att måla ut en världskarta där varje plats och varje människa till slut känns som en nära vän. Jag föll inte för "Levande musik", men jag kan tänka mig att det är en fråga helt och hållet om läsarens humör och intresse för tillfället.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Levande musik
Liknande böcker:
Äventyret i vattenlaby..
 E. Abrahamson
Judas barn
 M. Heitz
Blöd för berget
 S. Sofia albertsson
Elddopet
 A. Sapkowski
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan