bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1906 : på jakt efter e..
A hat full av sky
Carpe Jugulum
Det fantastiska ljuset
Döden ligger lågt
Equal Rites
Eric
Goda omen
Going Postal
Herrskap och häxor
Hogfather
Häxkonster
Häxor i faggorna: En r..
I lagens namn
Jingo
Johnny och döden
Lords and Ladies
Magins färg
Makalöse Maurice och h..
Making Money
Masker
Mort
Nation
Pyramidfeber
På lerfötter
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Sagan om Rand I: Lande..
 C. Wennerström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLevande musik

 
Författare: Terry Pratchett
Genre: Fantasy
ISBN: 9132433557
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


A-bam-bop-a-re-bop-a-bim-bam-boom.
Tonårsupproret har nått Skivvärlden, via en ovanligt "älvisk" liten bard, ett troll som bär solglasögon och spelar på stenar och en dvärg som tutar grymt i luren.
Tillsammans skapar de Stenhård Musik, farlig musik som förvrider människornas sinnen till den grad att till och med trollkarlarna på Osynliga Universitetet börjar knäppa med fingrarna och ha fett i håret.
Och som om inte detta vore nog, drabbas självaste Döden av en depression och ger sig ut på jakt efter den stora glömskan. Och sedan är karusellen igång: skumma managers, hysteriska fans, hektiska turnéer, utbrända musiker och en hetsande rytm som tycks sprungen djupt ur den mänskliga själen ...

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Levande musik :


inca 2004-10-19 10:48
Jag älskar dessa böcker kan inte säga det många gånger nog, de har en skön satirisk humor. Här känner man igen liknelser med Rolling Stones fast i skivvärlden. Läs och njut.
Betyg 4

ElinLeticia 2005-05-30 17:22
I "Levande musik" återvänder vi till Pratchets Skivvärld. Vi möter Susan vars morfar är Döden. Susan måste ta över sin morfar som är less på sitt rätt deprimerande jobb. Av en anledning hon inte förstår själv råkar hon rädda en musiker vars liv egentligen var menat att ta slut. På något sätt slipper musiken loss och sprider sig i hela den magiska världen med en kraft ingen tidigare sett eller kunnat ana. Så bryter rock n roll hysterin ut, med hysteriska fans, groupies, snikna managers och allt i den vägen.....det är stenhård rock...när den är som bäst.

Jag antar att den här boken förlorar hälften av sin charm genom översättningen till svenska. Bandets namn "Stenhårdingarna" bara som exempel. Jag fick boken i julklapp av min bästa vän Prala som är Pratchett fantast. Den första boken läste jag ut redan innan juleljusen blåsits ut. Men den här romanen påbörjades i januari och har varit kämpig att ta sig igenom. Det är ju helt klart en bra bok, med utmärkt språk och intressanta karaktärer. Pratchetts lekfulla stil är mer än tydlig i romanen. Men trots detta faller den inte mig i smaken. Den känns långsam och utstuderad. Jag tycker att boken hade kunnat bantas kanske hundra sidor.
Men visst är det kul att återse vissa karaktärer från tidigare böcker. Pratchett liksom King har en förmåga att måla ut en världskarta där varje plats och varje människa till slut känns som en nära vän. Jag föll inte för "Levande musik", men jag kan tänka mig att det är en fråga helt och hållet om läsarens humör och intresse för tillfället.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Levande musik


  Köp boken som film på cdon: