bokrecensioner boktips

Sången om Susannah

Originaltitel: Song Of Susannah
Författare: Stephen King
Genre: Fantasy/Science Fiction
Ämnesord: kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789100170899


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Demonmodern Mia har bara ett enda mål I sikte att ge liv åt sin son vid en förutbestämd plats på Manhattan East 60th Street. Hon har därför tagit Susannah Deans kropp I besittning och även med hjälp av De tretton svarta förflyttat Susannah till New York sommaren 1999. En plats där Susannah känner sig fullständigt ensam och vilsen.

Fader Callahan, den 11 årige Jack Chambers och det tama husdjuret Billy-Bumbler Oy följer efter för att i tid kunna rädda Susannah och därmed även förhindra en händelse som skulle kunna förgöra det mörka tornet.

Samtidigt befinner sig Roland med Eddie år 1977, där de letar efter bokhandlaren Calvin Tower som jagas av gangsterbossen Enrico Balazar och hans gäng. Medan sökandet pågår korsas deras väg av en helt okänd författare som precis har kommit ut med sin första bok. Jans namn är Stephen King.Romansviten Det mörka tornet är Stephen Kings livsverk – ett myllrande rikt fantasiepos som för oss in i världar fulla av skönhet och grymhet, mod och förräderi, magi och stor berättarkonst.

Roland av Gilead, den siste revolvermannen i en värld som gått vidare in i natt, närmar sig slutet på sitt sökande. Men ännu hindras han i sitt sökande. Innan vägen till Tornet står öppen måste tre av hans färdkamrater rädda Susannah, som förts bort genom rum och tid.

Och Roland själv måste tillsammans med Eddie lämna sin värld för att möta en man som kanske kan ge dem nyckeln till mer än en verklighets öde.

Och till Det mörka tornet, som nu är nära.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sången om Susannah :
2023-07-01 09:55
Älskar serien om det mörka tornet, varje bok är bättre än den andra vilket är ovanligt. I denna del är det Susannah som får ta stor plats. Varje bok innehåller bitar av ett stort puzzel om det mörka tornet och vi får svar på fler och fler frågor tills bilden/handlingen klarnar.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sången om Susannah
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Pernille i farten
 G. Stevns
Kroken
 L. Deighton
Stormberget
 L. Marklund
Friday Night Lights
 H. Bissinger