bokrecensioner boktips

Flyttfåglar

Författare: Marianne Fredriksson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9146180567


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Flyttfåglar är berättelsen om två kvinnor och deras vänskap. När de öppnar sig för varandra blir de samtidigt oändligt sårbara - mer sårbara än de varit på många år. Men vänskapen hjälper dem också att bearbeta det förflutna och att förhålla sig till det närvarande.
När det gäller erfarenheter är det oceaner som skiljer Inge och Mira åt. Det långa vintermörkret är den enas arvedel, den heta solen den andras. Men de har en del gemensamt, de är skilda och har ensamma tagit hand om sina ungar. Och båda fyller sina liv med onödig oro för de vuxna barnen. De är jämngamla, har just fyllt femtio, räknat sina rynkor och insett att de närmar sig utförsbacken, och måste förlåta sig själva.
Medelbetyg: 3,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flyttfåglar :
2006-11-12 19:50
Problemet är att jag har för höga förväntningar när jag läser en bok som är skriven av Marianne Fredriksson. Jag har tyckt så himla mycket om hennes tidigare böcker, t ex Den som vandrar om natten, och Simon och ekarna, att det blir en besvikelse att läsa den här rätt så vanliga boken. Men det är inget större fel på den, boken håller men lämnar väldigt lite avtryck.
Betyg 3
2009-02-06 11:22
Tyckte den var fantastisk! Undrar om jag inte vill ge den en femma?? Någonstans däremellan var den..
Betyg 4
2012-05-20 10:36
Jag brukar inte skriva recensioner eller ge betyg på böcker så här, men den här boken ger mersmak för andra böcker skrivna av Marianne Fredriksson. hon har tydligen fått utstå mycket kritik för sina lättlästa och lättsålda kvinnoböcker, men jag tycker om hennes sätt att skriva, just därför att hon håller upp kvinnliga erfarenheter i den här boken. Eftersom historien är mycket tyst kring kvinnliga erfarenheter, är det här en väl värd bok att rekommendera. lättläst med ett vackert språk, jag tyckte mycket om den.
Kristina
Betyg 4
2014-10-20 18:08
Det är skrämmande minnen som berättas om Chile och Pinochet. En tid av fasor som drabbade enskilda personer. Romanen är välskriven och känslosam. Det svenska stillsamma möter det explosiva. Livet är inte alltid så lungt som det synes vara ens i det svenska hemmet.

Jag tycker att Marianne Fredriksson i denna roman skrivit ett stycke historia som är värt att ta del av.
Betyg 4
2014-11-30 11:49
En varm och lättläst berättelse om ny vänskap och kulturskillnader.
Det är en vass skildring av det svenska sinnet, och Chile under Pinochet.

Om minnen man helst vill glömma, om förtvivlan, ilska och sorg.
Jag är förstående utan att förstå.
Läsvärd.
Betyg 3
2016-12-18 22:23
Det är en ren fröjd att få läsa Marianne Fredrikssons underbara böcker som är som magiska vackra vuxensagor för mig! Den här boken om kvinnlig vänskap trots kulturella skillnader- var bland det vackraste jag läst på länge. Vacker men samtidigt sorglig och hemsk. Jag drog ut på den så länge som möjligt, ville aldrig att den skulle ta slut. Nu när den väl är slut- känns det tomt. Längesedan jag läst en så bra bok, tillsammans med Blindgång är det här en av hennes allra bästa! Det blir svårt att toppa den här! Rekommenderas varmt!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flyttfåglar
Liknande böcker:
Min Martina
 J. Jordås
Vildingarna
 D. Eggers
Refug
 M. Houllebecq
Änglarummet
 E. Klingberg
Kallmyren
 L. Marklund
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup
Vintervålnader
 K. Mosse