bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Anna, Hanna och Johanna
Blindgång
De elva sammansvurna
Den som vandrar om natten
Enligt Maria Magdalena
Evas bok
Flyttfåglar
Gåtan
Kains bok
Noreas saga
Ondskans leende
Simon och ekarna
Syndafloden
Älskade barn
Liknande böcker:
Hunden
 K. Ekman
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Regnmannen
 J. Karlsson
Ditt livs affär
 F. Backman
Den fantastiska berätt..
 R. Puértolas
Sommaren utan män
 S. Hustvedt
Boken om Eva
 C. Beresford-Howe
Ghachar Ghochar
 V. Shanbhag
Den Blinde Siaren
 S. Pari
Huset vid Peachtree Road
 A. Rivers Siddons

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkilda verkligheter

 
Författare: Marianne Fredriksson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9164201317
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Detta är berättelsen om en stor kärlek mellan två unga, mycket ensamma människor. De kommer från olika världar. Han är arbetargrabb från Göteborg. Hon har vuxit upp i en akademisk högstatusfamilj.

Han är naturvetare, forskare på hög nivå. Hon är en i den stora strömmen av andligt sökande människor i vår tid, alla dessa som längtar efter förankring i en värld av snabba förändringar. Han jagar fakta enligt vetenskapens principer. Hon är ovanligt intuitiv med en förmåga att se bakom hörnet. Det skrämmer honom.

De grälar ofta men bandet mellan dem är starkt - det sägs ju att kärleken övervinner allt. Ändå lever de i ständig rädsla att förlora varandra.

De lever i skilda verkligheter. Ändå försöker de mötas.

Medelbetyg: 3,09 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skilda verkligheter :


Rosa 2004-11-15 08:05
Den här boken känns ganska avskalad på känslor och beskrivningar. Den går rakt på sak och känns som en debatt rakt igenom. Mycket dividerande och mässande. Den känns inte så verklighetsnära. Hur naturligt är det att man när man träffar sin respektives släktingar för första gången omedelbart börjar prata om meningen med livet, var i kroppen ens medvetande sitter etc. etc. etc.? Allting blev så högtravande och konstlat i den här boken.

Slutet var abrupt och okänsligt och man kunde bara tänka: ”Jaha.”

Nej, tyvärr tillhör inte den här romanen Marianne Fredrikssons bästa enligt mitt tycke.
Betyg 2

animisha 2005-11-20 19:56
En av Marianne Fredrikssons svagare böcker - vilket betyder att det ändå är en rätt bra bok. Den är vackert skriven som alltid, men skillnaden mellan dessa två människor känns alldeles för svart-vit.
Betyg 3

Stiina 2006-06-16 06:07
Jag håller inte alls med tidigare recensenter, utan anser att detta är en helt underbar bok - bortsett från de sista sidorna.

Joanna 2006-07-15 01:52
Enligt mig den sämsta av hennes böcker. Tycker om hennes sätt att skriva och skildra människor, men storyn var helknäpp!! Slängde faktiskt boken i väggen när jag var klar, och då är jag ändå ett stort fan av fru Fredriksson!!
Betyg 2

Albion 2007-02-08 09:08
Märklig men fänglsande bok där slutet känns väldigt snopet. Blev faktiskt en smula irriterad efter att ha läst klart den. Men ändå, heder till författaren som lyckas hålla mitt intresse vid liv ända fram till slutet.
Betyg 4

tigergirl 2007-12-18 08:58
Boken var bra men den får bara en trea av mig ändå.
Betyg 3

Mamo 2008-12-03 21:04
Jag håller med "Rosa" i att boken till en början känns konstlad. Jag kände mig irriterad över huvudkaraktärernas direkta öppenhet angående känslor och deras overkliga ärlighet om och mot varandra. Det finns väl ingen som direkt öppnar sig mot en ingift familjemedlem?
Irritationen fick mig att fortsätta läsa samtidigt som en längtan växte inom mig efter faktiska och riktiga samtal - helt och hållet ärliga, utan konstlad artighet. Tänk om det faktiskt finns familjer som fungerar på detta vis? Var finns i så fall dessa människor som helt och fullt hänger sig åt att värna om sin familjs känsloliv?

För att motsäga tidigare recensenter så måste jag säga att slutet tilltalar mig. En helomvändning som lämnar läsaren (mig) i ett tomrum fullt med möjlighet att fundera vidare kring vad som egentligen hände och hur logiskt slutet egentligen var. Fredriksson har under hela bokens framfart lämnade återkommande ledtrådar om hur slutet kommer att te sig men hon har gjort det skickligt.

Jag är förundrad över Fredrikssons breda kunnighet i skiljda ämnen och jag beundrar hennes intellektuella nivå. Jag är glad att jag fortsatte läsa "Skiljda verkligheter" trots min inledande starka motvilja mot karaktärsbeskrivningarna.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2017-01-21 19:42
En av de fantastiska böcker som jag med glädje lyssnar om en gång om året. Som vanligt när det gäller Marianne Fredriksson är det fantastiska personporträtt, en magisk handling och ett slut som absolut inte är förutsägbart. Jättebra precis som vanligt! Stark 5:a! En stor eloge vill jag också ge till den alltid lika fantastiska Anna Godenius som utan tvekan är min absoluta favorit när det kommer till uppläsare av ljudböcker!
Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5

gun 2017-08-18 21:54
En roman om kärlek och rädsla att bli övergiven. En resa till Island gör att ett mattesnille involveras i parets liv och de blir alla närmre varandra än de trott från början. Det är en intressant berättelse där galenskap ställer till det.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skilda verkligheter


  Köp boken som film på cdon: