bokrecensioner boktips

Dödsbädden

Författare: Stephen King
Genre: Novellsamling
Ämnesord: mord, psykologi, religion, kärlek, spänning


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Utdrag ur Majsens barn:
Så övergick skymningen i nattmörker. Runt omkring Gatlin rasslade och viskade majsen tyst. Den var mycket tillfredsställd.

Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödsbädden :
2006-01-21 09:49
Dödsbädden är de båda sammanslagna delarna Majsens barn och Jerusalems lott. Jag bestämde mig för att ge det genomsnittliga betyget av dom till den här, men eftersom det inte går att ge den 2.5 så får den en trea. Bäst: Snöstormen.
Sämst: Mörk bränning.
Betyg 3
2006-08-22 14:12
Noveller av blandad kvalitét. Ett måste för en King- och ett film-fan då många av novellerna filmats (Children of the corn, Sometimes they come back m fl).
Betyg 3
2007-06-14 20:41
"Dödsbädden" innehåller två novellsamlingar som getts ut på svenska under namnen "Jerusalems Lott" samt "Majsens barn". Det är novellsamlingar med några av Stephen Kings äldsta noveller. Här möter vi bland annat Gräsklipparmannen, rökinstitutionen med hemska metoder för att bryta rökvanor, svanhopperskan och många många fler.

Det är "Svanhopperskan" som berör mig mest. Men hela samlingen utgör en lättläst och hyfsat gripande samling av skrönor."Dödsbädden" ger oss möjlighet att läsa några av Kings tidigaste noveller, om än inte de bästa.

Betyg 3
2007-10-06 20:01
Ojämn kvalitet, men de fanns några guldkorn.
Betyg 3
Liknande böcker:
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld
Brist
 A. Schulze
Huset Araucaima
 A. Mutis
Den gula tapeten
 C. Perkins Gilman
Staden
 E. Neander