bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Disgrace
Djurens liv
Elizabeth Costello
Ett dåligt år
Historien om Michael K
I väntan på barbarerna
Jesus barndom
Mästaren från Sankt Pe..
Onåd
Pojkår
Skymningsmarker
Ungdomsår
Liknande böcker:
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen långsamme

 
Författare: J.M. Coetzee
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9185251399
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den Långsamme är berättelsen om hur mr Rayments öde förändras efter en allvarlig trafikolycka. Hans väg tillbaka kommer att kantas av en rad gåtfulla kvinnor, som plötsligt gör intrång i hans liv. Hans beroende av andra gör att han upplever sin tillvaro som tung och meningslös ända till den dag då den kroatiska sköterskan Marijana kliver över tröskeln. Han blir handlöst förälskad i den vackra och omsorgsfulla trebarnsmamman. För hennes skull är han beredd att göra vadsomhelst, trots att han tidigt inser det orimliga i deras situation.

En fascinerande och gåtfull berättelse om hur en äldre mans trångsynta begär splittrar en hel familj. En man som för sent i livet upptäcker vad som fattas honom. Han är trög och tafatt med sina känslor. Han är helt sonika en långsam man.


Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den långsamme :


helix 2005-11-16 20:45
Vad händer när livet vräks över ända precis när det börjar bli dags att summera det? Om man får tid - gott om tid - att overksam sitta och fundera igenom sitt liv, hur mycket kommer man ångra? Vad är viktigast i livet?
Ungefär de frågorna ställer Coetzee i "Den långsamme". Kanske intressanta frågor, men de känns för mig inte särskilt relevanta (nu). Det blir ganska pratigt och segt.
Men det börjar bra, man slungas genast in i handlingen, minst sagt dramatiskt.
Efter hand bygger författaren bygger in en form av mystik: en karaktär blir men inte riktigt klar över. Vem är hon? Var kommer hon ifrån? Hur kan hon veta så mycket? Ett tag hjälper denna införda "gåta" till att hålla intresset uppe, men snart slocknar det igen. Kanske är det jag som inte fattar bara.
Språket är lätt, ledigt och klart. Översättningen utmärkt, en av de bästa jag sett - från engelska, vilket är det enda jag kan bedöma ordentligt.
Betyg 3

poby 2010-10-16 18:26
En gripande bok om en äldre man, som råkar ut för en olycka och förlorar ena benet. Han tycker att hans liv är förlorat, och vill bara tyna bort. En dam som blir anställd som sköterska hos honom ger honom lite livskraft tillbaka. Kärlek, åtrå, och andra känslor väcks hos honom igen, dock så är känslorna enkelriktade! Den äldre mannen försöker att göra det som han tycker är rätt, men blir ofta missförstådd.
Betyg 3

trebor 2012-09-30 16:07
Svag trea.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den långsamme


  Köp boken som film på cdon: