bokrecensioner boktips

I väntan på barbarerna

Författare: J.M. Coetzee
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, historia, spänning
Utgivningsår: 1980
ISBN: 9789176088913


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Av nobelpristagaren i litteratur 2003!

En stad någonstans i den afrikanska öknen är Imperiets yttersta utpost. På andra sidan gränsen lever det mystiska och primitiva nomadfolket - barbarerna. Deras existens anses utgöra ett hot mot Imperiets bestående och man beslutar att utrota dem. Så tvingas stadens borgmästare att ta ställning. Ska han försvara de oskyldiga och riskera sin egen ställning? Eller ska han blunda för orättvisorna och leva vidare som om ingenting hade hänt?

En enkel och tidlös berättelse om människans yttersta villkor i en värld som korrumperats av makten och dess aningslösa utövare.

Medelbetyg: 4 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I väntan på barbarerna :
2004-03-24 10:43
Nobelpristagare 2003. Boken ger mig en doft av Dostojevskij o Kafka. Ödesmättad, stora trista landskap, onda människor o goda människor, hopplöshet mm mm. Jag hade stort utbyte av boken. Men man väntar fortfarande på barbarerna!
Betyg 4
2004-07-06 12:32
I en liten stad någonstans kommer armén för att bekämpa en okänd motståndare, Barbarerna. Huvudpersonen, borgmästarn har ett märkligt förhållande med en barbarflicka tar parti för dem. Kuslig, fascinerande stämning.
Mycket bra! (2004)
Betyg 4
2004-08-04 14:53
Lite av en besvikelse efter att jag hade läst Onåd, men så är det väl med höga förväntningar. Riktigt bra bok egentligen.
Betyg 4
2004-08-28 20:56
Detta är en mycket intressant och skrämmande bok som verkligen berör läsaren. Den diskuterar frågor som civilisationers rätt till våld, brutaliteters konsekvenser, personligt mod och moral och den lilla människans kamp mot överheten. Boken är skriven 1980 men den känns (tyvärr) fortfarande väldigt aktuell. En mycket bra men obehaglig bok.
Betyg 5
2005-07-21 21:10
Storyn är bra
Språket känns flytande
Men Motiveringen till att det bara blir en trea är att den tyvärr inte höll mig fast. Den handlar om valet att välja och ta ställning. Om de vitas rädsla för den stora svarta befolkningen som känns mystigt, konstigt och annorlunda.

En mycket bra "intrig" och som sagt en bra story, men jag tycker att det fattas något. Ändå klart läsvärd
Betyg 3
2006-10-29 10:14
En bra bok, som ställer en klassiks fråga...
Betyg 4
2010-02-09 14:50
Helt klart en bra bok !
Det här är långt ifrån de böcker som jag brukar läsa men jag blev positivt överaskad över hur bra boken är. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att läsa flera böcker från samma författare !
Betyg 4
2011-03-14 20:39
Fängslande bok som berör läsaren. En stor del i lockelsen i denna bok är obestämdheten i den miljö den utspelar sig, känns lite som en avägsen sagovärld som kläs i realitetens bleka klarhet. Likt författarens övriga böcker handlar det i mångt och mycket om människans brister och mörka sidor. Språkmässigt fattas det lite till de knivskarpa formuleringar och iaktagelser som författren för i "Onåd"
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I väntan på barbarerna
Liknande böcker:
Norna - Gäst
 J. Jensen
Andromeda
 T. Bohman
Frankissstein
 J. Winterson
Fartygets ögon
 R. Jocobsen
Vitt hav
 R. Jacobsen,
Löftet
 R. Aneröd
IB - som i inhämtning..
 L. Ebervall & Samuelson