bokrecensioner boktips

Ett oskrivet blad

Författare: Marie Hermanson
Genre: Roman
ISBN: 9100576549


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Just som han ska gå får han syn på henne: en stor, tjock kvinna som står i ett mörkt hörn och fumlar med sin kappa. Ena ärmen har hon fått på sig, men den andra får hon inte fatt i - hon trevar efter den och hamnar fel gång på gång. När hon vänder ansiktet mot honom ser han i hennes ögon en förvirring och skam som han själv är väl bekant med. Som om det var någon annan som handlade i honom kliver han fram, hjälper henne med kappärmen och frågar om han får bjuda henne på café.
Huvudpersonerna i Marie Hermansons nya roman heter Reine och Angela, och de är två udda människor utan stora förhoppningar på livet. Men de finner varandra och försiktigt börjar de bygga upp en tillvaro tillsammans. De flyttar ihop, gifter sig och när de får en pojke tycks det Reine att han vunnit själva storvinsten.
Men lyckan vänder. Det visar sig att pojken lider av en svår sjukdom och när Reine gör ett desperat försök att skaffa pengar till en dyrbar behandling utomlands hamnar han i ett händelseförlopp som han snart inte kan kontrollera. Och hans förhållande till Angela förändras, han blir rädd. Vem är hon egentligen bakom sitt orörliga ansikte och vad har hon varit med om i sitt tidigare liv?
Medelbetyg: 3,56 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett oskrivet blad :
2004-11-12 12:41
Detta är en varm bok med härlig stämning om två udda personer. Marie Hermanson skriver vackert och gör läsandet väldigt underhållande.
Betyg 4
2006-10-13 11:08
Lite läskig, gillade den!
Betyg 3
2007-01-16 13:27
Man ska passa sig för att läsa baksidor. Men det vet väl alla redan?

"Ett oskrivet blad" beskriver en historia med flera oväntade vändningar. Hermanson skriver med ett lätt språk, nästan inget motstånd alls; man kan förledas att tro att historien är glättig också. Men det är den inte - varken i denna roman eller "Musselstranden" som jag läst tidigare.
Men trots de tvära kasten och det fina språket (eller - är det kanske för smidigt?) blir jag aldrig engagerad i historien. Den känns påhittad. I en kontext som ger sig ut för att vara trovärdig. Det rimmar till slut lite illa.

Klart jag vill veta hur det slutar. Men inte mer.
Betyg 3
2008-10-28 21:12
Det här är ingen feelgood bok direkt... Det är en ganska dyster bok om två udda figurer som inleder ett förhållande. Jag tycker den är rätt så bra. Inte alls i samma nivå som Musselstranden.
Betyg 3
2010-04-01 22:42
En fin men dyster bok om två udda människor. Berättelsen faller lite i andra halvan, men det är Marie Hermansson som skriver och hon kan sin sak. Så, även när det inte når upp till topp, blir det godkänd.
Betyg 3
2010-06-03 18:04
Marie Hemanson är fenomenal i sin förmåga att skapa stämning med väldigt små medel. Jag tycker väldigt mycket om Ett oskrivet blads första del, men därefter, när sonen blir sjuk börjar den spåra ut lite. Ändå spännande och lätt att sträckläsa. Gillar denna bättre än Musselstranden eftersom Musselstranden kändes FÖR obehaglig. Läs gärna Svampkungens son också, den nog ännu bättre.
Betyg 4
2013-04-16 06:46
Kort och lättläst.En roman som mer o mer blir en thriller. Gillar hennes beskrivningar av udda personligheter.
Betyg 4
2017-05-19 22:08
Den tappar lite på slutet för mig, men på det stora hela tyckte jag att det här var en jättebra och spännande roman på det psykologiska planet med thriller inslag. Karaktärsporträtten är mycket välskrivna och berättelsen engagerande och välskriven. Den påminner en hel del om Inger Frimansson och Karin Alvtegens thrillers.
Mitt slutbetyg blir en mycket stark, 4:a! Kan varmt rekommendera boken! Nu vill jag läsa fler böcker av Marie Hermanson!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett oskrivet blad
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund