bokrecensioner boktips

Tvillingsystern

Författare: Marie Hermanson
Genre: Roman


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tvillingsystern :
2005-06-16 11:57
Robert känner sig vilsen i tiden. Det finns inget att ta fasta på, hus som stått där de stått i hela hans liv blir plötsligt rivna och ersatta med glättig fasad. Ingen förstår hans främlingskap inför sig själv och andra. En dag, får han syn på en kvinna som inte liknar någon annan han sett. Han följer med henne hem och blir omhändertagen av hennes familj när han dråsar omkull av tandvärk. Elisabeths familj lever i ett tidens vakuum. De läser inga tidningar, har ingen tv och beblandar sig mycket sällan med vanliga människor. Här finner Robert den frid han saknat hela livet. Men är Elisabeths liv det han önskat finna? Och är de verkligen precis så lyckliga som de verkar vara?

Surrealistisk saga som blandar fiktion och verklighet. Roberts värld kolliderar ibland med Elisabeths, men oftast får man känslan av att familjen Strand lever i ett paralellt universum med helt andra regler än de som råder här. Personskildringarna är ömsinta och vackra. Då tänker jag speciellt på Hermansons beskrivning av Elisabeths handikappade tvillingsyster Gertrud. Boken är spännande att läsa, men erbjuder inga större litterära kvaliteér. Jag ger den en enkel trea.
Betyg 3
2022-03-24 21:15
En tidig roman av Marie Hermansson. Och kanske också en av hennes mest okända böcker?
En drömsk vuxensaga skulle jag vilja kalla den här romanen för.
Robert har en mördande tandvärk och sitter i väntrummet hos tandläkaren. Och det är då han för första gången får träffa Elisabeth, flickan med de största fötter han någonsin sett. Helt besatt av denna okända flicka, glömmer Robert bort sin tandvärk och likt en förövare följer han efter Elisabeth genom stan, på bussen och ut till den villaförort utanför Göteborg där hon bor tillsammans med sin mycket udda familj bestående av fadern tillika jätten Theodor, faster Lilly och hennes astrologibesatta tvillingsyster, den rullstolsburna Gertrud.
Jag tycker att det här är en ganska bra samtidsroman, men som ändå saknar "det lilla extra" för att riktigt tilltala mig. Slutet kändes dessutom väldigt anonymt. Helt klart godkänd och välskriven, men inte hennes bästa roman.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tvillingsystern
Liknande böcker:
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en