bokrecensioner boktips

Nästan samtligas nedgång och fall

Författare: Will Cuppy
Genre: Humor
Ämnesord: historia
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9118823220X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Som den allmänbildade person du är tror du naturligtvis att du vet det mesta om historiska kändisar som Perikles, Kleopatra, Attila, Karl den Store eller Leif Eriksson. Men där har du allt fel! I sina spexiga, vanvördiga och allt igenom grundlärda historiska kåserier framställer Will Cuppy historiens kända (eller snarare ökända) odödliga gestalter i all deras mänskliga skröplighet. Att dårskapen regerar världen är förvisso en gammal cynisk sanning, men sällan har det visats så roligt och träffsäkert som här, med exempel ur världshistoriens kuriosasamling.

Utdrag ur boken:
Under den artonde dynastin styrdes Egypten av drottning Hatshepsut och Tutmoses II, och ofta brukade Hatshepsut klippa till Tutmoses III bakom örat med en sten. Man kan knappast förebrå henne, för hela sitt liv hade hon varit omringad av Tutmosesar, en dynasti av fula små faraoner med sluttande panna, utstående ögon och utskjutande framtänder, och det började gå henne på nerverna. Hon led av ett framskridet stadium av tutmosesitis, ett tillstånd i vilken man ser en Tutmoses eller flera åt vilket håll man än ser åt. Det blev en andra natur hos henne att kasta någonting närhelst hon såg en, verklig eller inbillad.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nästan samtligas nedgång och fall :
2022-05-09 13:17
Nästan samtligas nedgång och fall av Will Cuppy är en riktigt underhållande bok. Den utkom på engelska första gången 1950. Tro för allt i världen inte att boken är ett hastverk.Han påbörjade den här boken 1933 med avsnitten om de gamla egyptierna och vid sin död 1949 hade han hunnit fram till 1700-talet.

Ofta är det inte själva brödtexten som är det roligaste, utan fotnoterna. Han har en sarkastisk humor som verkligen tilltalar mig.

Jag hittade den här boken på en rea vid något tillfälle (tror jag), men det går säkert att hitta den på biblioteket. Läs den! Jag tror inte du kommer att ångra dig.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nästan samtligas nedgång och fall
Liknande böcker:
Muralgranskaren
 D. Nessle
Mästerliga missar
 S. Pile
Lagom Galen
 L. Fimmerstad
Karolus Karlssons liv..
 K. Johansson
Mannen i månbåten
 B. Bergendahl