bokrecensioner boktips

Förbannelse

Författare: Stephen King
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 1984
ISBN: 0451161343


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Billy Halleck, good husband and loving father, is both beneficiary and victim of the American good life: He has an expensive home, a nice family, and a rewarding career as a lawyer...but he is also fifty pounds overweight and edging into heart attack country.
Then, in a moment of carelessness, Billy sideswipes an old Gypsy woman as she is crossing the street -- and her ancient father passes a bizarre and terrible judgment on him, "Thinner," the old Gypsy man whispers. Just one word...but six weeks later and ninety-three pounds lighter, Billy Halleck is terrifed. And desperate enough for one last gamble...that will lead him to a nightmare showdown with the forces of evil melting his flesh away.


Medelbetyg: 2,55 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förbannelse :
2004-05-27 11:35
Förbannelse är en Stephen King roman under hans Alias Richard Bachman. Den har översatts från "Thinner" på engelska till förbannelse på svenska. Själv föredrar jag den engelska titeln som säger bra mycket mer än den svenska. Det handlar om en välmående man som kör på en zigenarkvinna och klarar sig undan tack vare sin ställning i samhället. Men zigenarna själva kräver en annan rättvisa och kastar en förbannelse över honom som gör honom magrare och magrare.

Ärligt talat brukar jag tycka mycket bättre om Richard Bachmans texter än Kings, för att de ofta har en vassare udd. Den här boken är det stora undantaget! En av de få Stephen King böcker jag faktiskt tyckte var riktigt dålig! Idéen i sig är inte så dum. En rik man som inte kan undkomma den "riktiga" rättvisan. Men de andra drabbade av liknande förbannelser (också de inblandade i kvinnans död) symboliserar en slags kioskroman skräck. Det blir lite för mycket på något sätt. Jag kan inte ta åt mig skräcken i en man som håller på att förvandlas till en krokodil, och inte heller kommer jag någonsin på mig att sympatisera vare sig med zigenarna eller med Halleck, mannen i fråga. Detta är ytterst ovanligt när det gäller en King roman där alla människor faktiskt brukar fängsla en på olika sätt. Berättelsen här känns kall och frånvarande. Den bygger dessutom på illa underbyggda fördomar och detta tillsammans med mycket annat undergräver trovärdigheten. Nej, "Thinner" är en av de Stephen King jag inte skulle rekommendera någon alls!
Betyg 1
2004-05-27 11:48
En spännande bok, med ett ganska typiskt "Bachman-slut". Ni som läst annat av Kings pseudonym vet vad jag menar...
Betyg 3
2004-05-30 10:10
Kan bara hålla med dig, Margut.
Betyg 3
2004-06-12 21:03
Typisk King bok, som han skrev under annat namn. Sen refererar han till sig själv i den...
Betyg 2
2004-10-17 03:15
Lite spännande. Bra slut - inget typiskt amerikanskt. Ingen kanonbok men bra till slöläsning.
Betyg 3
2004-12-03 10:31
Det här var de första boken skriven av King som jag läste.
Det var en spännande bok med ett mycket otippat slut.
Jag tyckte dock om den och kan inte hålla med om att den var dålig. Men smaken är som baken- delad! Och tur är väl det.
Betyg 4
2005-12-20 21:46
Det tycker jag är en av Kings sämsta romaner. Den är inte direkt engagerande och den är inte heller skrämmande. Rekommenderas inte. Läs något annat av King istället.
Betyg 2
2007-07-06 19:22
Kan någon gästboka mig och berätta hur boken slutade? Läste den för länge sedan men har glömt, och den tillhör tyvärr en bibba med böcker som försvunnit för mig... Misstänker att min pappas onda fru har slängt dem. ;)
2007-10-11 08:32
En lite tunn mellanbok från King. Bra till slöläsning.
Betyg 3
2008-02-03 17:19
En inte allt för underhållande bok av King. En ganska så vitsig avslutning på boken, men det håller inte upp boken som på det hela taget är rätt tråkig och utdragen.
Betyg 2
2011-04-03 13:45
Magrare, lyder förbannelsen den gamle zigenaren viskar till Billy Halleck. Kilo efter kilo försvinner från Hallecks feta kropp. Han blir allt magrare och magrare. Med en rasande fart tynar han bort framför sin omgivnings ögon. Straffet för att han kört ihjäl en gammal zigenarkvinna.

Detta är inte någon favorit bland Kings böcker men obehaglig och ger mig en stark äckelkänsla.

Förbannelse är skriven under Stephen Kings alias Richard Bachman.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Förbannelse
Liknande böcker:
Elddopet
 A. Sapkowski
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Föraktets tid
 A. Sapkowski