bokrecensioner boktips

Den sista cigarretten

Författare: Klas Östergren
Genre: Roman
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789100123994


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett oväntat möte på La Bohème, en operaföreställning överförd digitalt från Metropolitan i New York till en liten landsortsbio i Sydsverige, är ouvertyren till Klas Östergrens nya stora roman. Och likt en opera rymmer den de mest skilda känslolägen och uttryck, från ren slapstick till verklig tragedi. Den sista cigarretten är en roman om åttiotalet, då en gammal symbol för exklusivt snille och exceptionell smak fick nytt liv: dandyn, död som levande. Nils von Dardels tavla är ett åtråvärt byte, och spelar en mycket märklig biroll i historien. Den sista cigarretten är en både lekfull och genomskådande roman om mänskliga tillkortakommanden, om minnen som går igen och om konsten, den döda och den levande.
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista cigarretten :
2010-10-03 11:40
En historia om åttiotalet som Östergren såklart klyckas göra intressant och levande. För det är ju det han är mästare på, att levandegöra sina romankaraktärer, ofta mer eller mindre excentriska existenser, så också i "Den sista cigarretten".
Jag har hört författaren själv säga att denna roman är en uppgörelse med sina egna tillkortakommanden under det nämnda decenniet, men om det är så har han maskerat det väldigt väl. Jag tycker inte att det är en navelskådande egocentrisk historia utan tvärtom, något som jag är säker på att många skulle gilla att ta del av.
Betyg 4
2012-12-16 11:44
Vemodig historia om 80-talet och om konsten. boken blir bara bätte och bättre och när jag tillslut är klar funderar på om jag till och med gillar denna mer än Gentlemen. Klas kan sannerligen väva ihop en god historia.
Betyg 4
2013-01-09 18:55
Det handlar mest om åttiotalet och huvudpersonens relationer. Det är inget speciellt intressant eller fängslande läsning, med ett par undantag. Ett är när Nils von Dardels tavla ”den döende dandyn” kommer in i historien på ett speciellt sätt. Det är en bisarr historia.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den sista cigarretten
Liknande böcker:
Den långa våren
 S. Salminen
Landa, andas, lev
 M. Fogelberg Nelson
Var finns Mr. Goodbar?
 J. Rossner
En vilsen själ
 G. Redin
Flicka saknad
 N. Gerami
Rolf
 M. Lindroth
Nuckans hjärtespalt
 M. Lindroth
För såna som oss
 H. Karlsson
Det sällsamma fallet B..
 F. Fitzgerald