bokrecensioner boktips

På andra sidan solen

Författare: Maria Ernestam
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137135281





Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är påsklov och Viola, hennes man Axel och deras två tonårsdöttrar reser ner till Skåne. Där har de fått låna ett hus, inte långt ifrån det hem där Axels mor vårdas.

Vid besöken hos svärmodern lär Viola känna en gammal dam, Lea, som ger henne några noveller som hon har skrivit. De suggestiva berättelserna blir en tillflykt under de omtumlande dagarna i det ödsliga huset. Sedan Axel blev sjuk fyra år tidigare har han varit förändrad, och nu förvärras allt.

Samtidigt som Viola börjar ana sanningen bakom novellerna, inser hon att hon faktiskt är rädd för sin man. Vem är han egentligen? Och älskar hon honom fortfarande?
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av På andra sidan solen :
2010-06-13 13:25
Detta är ett relationsdrama som utspelar sig mellan Viola och hennes man Axel. Deras förhållande beskrivs bra - jag satt och retade upp mig på bådas förhållningssätt!

Men, nja, mina förväntningar på den här boken infriades inte. Det som störde mig är att i själva handlingen så sprängs det in ett flertal fristående noveller. Det föll mig inte riktigt på läppen.
Betyg 3
2010-06-22 15:51
Helt okey men hennes tidigare böcker är bättre....
Betyg 3
2011-01-22 20:14
Lyssnade på denna ljudbok som jag ansåg väldigt seg. Stundvis ganska bra men var för mycket från de noveller som en av personerna i boken skrivit. Blev lite rörigt och segt.
Betyg 2
Liknande böcker:
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker