bokrecensioner boktips

Alltid hos dig

Författare: Maria Ernestam
Genre: Roman
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9137133373


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Plötsligt är inget mer sig likt. Ingas man har drabbats av en hjärtinfarkt, han finns inte längre.

I två år tränger hon undan sin sorg, visar sig duktig, begraver sig i jobb. Men en elak kommentar gör att allt rämnar. Hon flyr till släktens sommarställe på Marstrand, där hon hoppas få ro att finna en väg tillbaka.

Av en slump hittar hon en gammal låda. Den är full av papper, tidningsurklipp och på botten ett brev, stämplat i Mombasa, Kenya, 1916. Ingas nyfikenhet väcks, särskilt av några kryptiska rader i slutet av brevet.

Med en iver hon länge saknat söker hon vidare för att få en förklaring, för att undkomma sitt eget nu. Efterforskningarna leder henne bakåt i familjens förflutna, till en händelse som tog sin början i första världskrigets skugga. Och hon förstår att en annan kvinnas öde påverkat hennes eget liv mer än hon någonsin kunnat ana.

Alltid hos dig är en brett anlagd roman om minnets makt över nuet, om att försonas med det som varit. På ett personligt och levande språk har Maria Ernestam skrivit en engagerande berättelse som inte väjer för stora frågor om sorg och förlust, vänskap och stark kärlek.

"Ett imponerande romanbygge." Theodor Kallifatides

Maria Ernestam är är journalist och bor i Stockholm. Alltid hos dig är hennes fjärde roman efter framgångarna med de rosade Caipirinha med döden , Busters öron och Kleopatras kam . Med den befäster hon sin ställning som en av den svenska författarscenens mest unika röster.

Medelbetyg: 3,2 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alltid hos dig :
2008-09-15 20:54
Det här är en väldigt bra bok om en kvinna som förlorat sin man. Hon börjar av en slump att forska i sin släkts förflutna och får reda på mer och mer om vad som hänt hennes släktingar. I boken varvas nutid och dåtid på ett väldigt bra sätt. Jag har svårt att sluta läsa den för jag vill hela tiden veta mer.
Betyg 4
2008-12-04 10:22
Jag tyckte inte var lika uppslukande som hennes tidigare böcker, men den tog sig mot sluet då den vart mycket gripande för mig. Detta hänger ihop med att jag bor i närheten av Kviberg kyrkogård och har sett de gravarna som tas upp i boken.
Betyg 3
2009-03-14 20:44
En rätt gripande historia om sorg, och om hur liv förändras när någon dör. Jag tycker att det är en bra historia, lätt fängslande, och på sina ställen spännande. Dock tycker jag att upplösningen inte är speciellt spännande utan mest förutsägbar, och kärlekshistorien med barndomsvännen hade kunnat utelämnas.
Betyg 3
2009-06-02 12:41
En bok som utspelar sig dels i nutid, dels 1959, dels 1916. Lite av en släktkrönika, krigshistoria och skildring av livet i början av 1900-talet.

Boken var lättläst och man ville gärna läsa vidare för att se hur det gick. Jag tyckte om växlingarna i tid. Intrigen hade väl kunnat göras lite mer spännande. Jag saknade lite knorr.
Betyg 4
2009-07-12 17:18
Jättebra, spännande bok.
Betyg 4
2012-10-15 00:05
Det tog några kapitel innan jag kom in i historien men när jag väl gjorde det så var det bra. Men jag tyckte att den delen som handlar om familjens förflutna är det mest spännande medan nutiden var inte lika intressan. Av Maria Ernestams tidigare böcker har jag bara läst Caipirinha med döden och tycker att Alltid med dig är mycket bättre.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alltid hos dig
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund