bokrecensioner boktips

Caipirinha med döden

Författare: Maria Ernestam
Genre: Roman
ISBN: 9170013489

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Ericas sambo Tom berättar att han vill ta en paus i deras förhållande rasar hela Ericas värld. Hon som trodde att deras liv tillsammans var perfekt! Sent en kväll när Erica tröstat sig med några glas vin ringer det på dörren. Utanför står en stilig man som presenterar sig som Döden. Och utan att Erica riktigt har förstått hur det gått till, har hon bjudit in honom.
Döden visar sig vara en charmerande man som gärna lagar fantastiska middagar och vet att uppskatta livets goda. Dessutom är han en bra lyssnare och beter sig alltid som en oklanderlig gentleman. Inte konstigt att Erica låter sig charmas. Men att inleda en relation med Döden får alltid oanade konsekvenser...
Medelbetyg: 3,67 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Caipirinha med döden :
2007-05-31 18:55
Maria Ernestams debutroman överraskar verkligen positivt. Fick höra av en vän att hon tyckte att boken påminner om Marianne Keyes sätt att skriva, men bättre upp, säger jag. Jag tycker att Ernestam är strået vassare i sin humor och här saknas klichéer och halvhjärtade försök att hålla lågan uppe genom hela förloppet. Det bara flyter på.
Betyg 4
2007-08-30 13:46
Jag tycker inte caipirinha med döden inte är mycket chicklitt utan mer en mörk historia med ett psykologiskt och moraliskt djup. Bra bok med ett överraskande slut...
Betyg 4
2007-09-10 07:38
En udda bok. Inledningen var trevande men sen kom den sig.

Slutet var bra men jag hade redan förutsett hur det skulle gå, vilket i och för sig inte gjorde något. Hade gärna sett en lite längre fortsättning.

Kan rekommenderas!
Betyg 4
2007-11-26 14:07
Ojojoj vilken bra bok! Så överraskande under hela läsningen och spännande. En riktig bladvändare med en intressant och smårolig berättelse.
Betyg 5
2007-12-24 20:10
Intressant bok och språket flyter. Spännade och annorlunda berättelse.Jag gillar verkligen Maria Ernestams sätt att skriva.
Betyg 5
2009-01-01 16:17
Hur hög är egentligen din egen moral?
Boken gav tankar till just det.
Oväntat slut!
Betyg 4
2009-02-01 07:59
Ja, det var en helt ok debutbok. Dock tyckte jag att den var bättre i början och att den sedan kom av sig lite. Det blev liksom lite för mycket ju längre man läste.
Betyg 3
2010-02-05 09:26
En rolig idé.
Men sen tar det stopp.
"Caipirinha med Döden" är en roman som utger sig för att den skall vara rolig. Jag hittar inte en sekvens som ens får mig att dra på munnen i denna pratiga, knöligt tillyxade intrig. Och just där ligger dens törsta kritiken: storyn är krystad i överkant och ingen karaktär känns det minsta verklig. Jag tappar intresset efter bara ett tiotal sidor (åh, vilken tråkig bakgrundshistoria hon ger oss, den om Erica och Toms första tid tillsammans; jag ryser), och jag förblir likgiltig inför huvudkaraktärernas öde.
Jag har inte läst Ernestam förr och jag gör det nog inte igen. Men kanske kan man hoppas på att hon i sina senare romaner lyckas bättre med intrigbyggandet?
Betyg 2
2011-07-09 18:18
Caipirinha med döden är en en annorlunda roman med en lite unik handling. Den är inte trovärdig vilket kanske inte heller är meningen att den ska vara utan mer ge oss läsare en tankeställare och något att fundera över.
Jag tycker den hade kunnat skrivas bättre då det är en jätte bra historia som hade kunnat bli mer seriös.
Nu är det bara en bok som e sådär, och bara den unika handlingen gör att man kanske inte glömmer den direkt efter att ha läst den.
Betyg 3
2011-12-01 23:25
Jag har sällan känt mig så korkad som när jag läser de andra recensionerna till den här boken.. Jag fattade inget av det ni andra skrivit om.. Jag förstod ingenting av den här boken. Borde kanske ge den en andra chans och försöka se den med andra ögon. Så min första recension blir en svag tvåa, med förhoppning att läsa den igen och uppdatera den med bättre betyg och tankar.
Betyg 2
Liknande böcker:
Hemligare kan ingen vara
 E. Klingberg
Under vintergatans all..
 C. Davidsson
Ett oväntat arv
 S. Ymén
Öppna din famn
 G. Årestad
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde