bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dödens pendel
Evig eld
Himlen är alltid högre
Hjärtats mörker
Rymd utan stjärnor
Storsjöodjuret
Stryparen
Svart cirkel
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMirakelmannen

 
Författare: Jonas Moström
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789185801947
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet blir kriminalkommissarie Johan Axberg kontaktad av en barndomsvän, Mattias Molin, som han inte haft kontakt med sedan han flyttade från den lilla byn Bråsjö i Medelpad vid elva års ålder.
Mattias vädjar till Johan att han ska besöka honom. Han har något viktigt att berätta om olyckan då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur. Wirén var chef för Symfonikliniken ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Wirén skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare sa att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte klarar av.
Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död.

Medelbetyg: 3,7 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mirakelmannen :


Rosa 2010-05-03 14:54
Jag gillar skarpt böckerna om polisen Johan och hans vän läkaren Erik. Det är en bra mix mellan deras privatliv och själva kriminalintrigen. Intrigen är för övrigt väldigt bra även om det kanske blev lite tjatigt på slutet.

Tyvärr var boken väldigt slarvigt skriven rent tekniskt sett. Det florerade massvis med stavfel. Som om boken var skriven av en programmerad robot. Ett exempel: "Gott natt!" istället för "God natt!". Det är inget "normalt" skrivfel. Det satte ner intrycket lite.
Betyg 4

h. 2011-07-12 22:19
Jag lyssnade på denna som talbok så jag upplevde inte alls de störande moment som tidigare recensent.. Jag tycker detta är en av de bästa Moström skrivit. Sagt det tidigare men värt att nämna igen, kul med en författare från norrland.
Betyg 3

Otimala 2012-08-28 18:56
Denna tyckte jag var riktigt bra. Visserligen var det förstås lite mkt Sara här med, men men... Jag kan riktigt känna Johans frustration när han inte får gehör för sina misstankar och inget kan göra. Det blev en hisklig röra av alla misstankar, innan det till sist ändade i en - något sånär - lösning. Bra! Dock kan jag inte annat än hålla med en annan recensent - det är sjukt mkt småfel i boken! Småord som saknas eller skrivs fler ggr, felböjningar osv. Känns som om korrläsare är ett utdött släkte.
Betyg 4

gun 2013-07-06 21:30
Johan Axberg blir avstängd från sin polistjänst i väntan på en intern utredning om misshandel. Han hatar att inte få delta i utredningen om hans väns dödsfall. Johan försöker ändå få en bild över vad som hänt och upptäcker att avgörande bevis försvinner i utredningen.
En olycka som skett visar sig vara ett mord och utöver detta kommer gamla minnen som Johan brottas med få sin förklaring.

En bra deckare.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mirakelmannen


  Köp boken som film på cdon: