bokrecensioner boktips

Mirakelmannen

Författare: Jonas Moström
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789185801947


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet blir kriminalkommissarie Johan Axberg kontaktad av en barndomsvän, Mattias Molin, som han inte haft kontakt med sedan han flyttade från den lilla byn Bråsjö i Medelpad vid elva års ålder.
Mattias vädjar till Johan att han ska besöka honom. Han har något viktigt att berätta om olyckan då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur. Wirén var chef för Symfonikliniken ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Wirén skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare sa att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte klarar av.
Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död.
Medelbetyg: 3,7 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mirakelmannen :
2010-05-03 14:54
Jag gillar skarpt böckerna om polisen Johan och hans vän läkaren Erik. Det är en bra mix mellan deras privatliv och själva kriminalintrigen. Intrigen är för övrigt väldigt bra även om det kanske blev lite tjatigt på slutet.

Tyvärr var boken väldigt slarvigt skriven rent tekniskt sett. Det florerade massvis med stavfel. Som om boken var skriven av en programmerad robot. Ett exempel: "Gott natt!" istället för "God natt!". Det är inget "normalt" skrivfel. Det satte ner intrycket lite.
Betyg 4
2011-07-12 22:19
Jag lyssnade på denna som talbok så jag upplevde inte alls de störande moment som tidigare recensent.. Jag tycker detta är en av de bästa Moström skrivit. Sagt det tidigare men värt att nämna igen, kul med en författare från norrland.
Betyg 3
2012-08-28 18:56
Denna tyckte jag var riktigt bra. Visserligen var det förstås lite mkt Sara här med, men men... Jag kan riktigt känna Johans frustration när han inte får gehör för sina misstankar och inget kan göra. Det blev en hisklig röra av alla misstankar, innan det till sist ändade i en - något sånär - lösning. Bra! Dock kan jag inte annat än hålla med en annan recensent - det är sjukt mkt småfel i boken! Småord som saknas eller skrivs fler ggr, felböjningar osv. Känns som om korrläsare är ett utdött släkte.
Betyg 4
2013-07-06 21:30
Johan Axberg blir avstängd från sin polistjänst i väntan på en intern utredning om misshandel. Han hatar att inte få delta i utredningen om hans väns dödsfall. Johan försöker ändå få en bild över vad som hänt och upptäcker att avgörande bevis försvinner i utredningen.
En olycka som skett visar sig vara ett mord och utöver detta kommer gamla minnen som Johan brottas med få sin förklaring.

En bra deckare.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mirakelmannen
Liknande böcker:
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en