bokrecensioner boktips

Evig eld

Författare: Jonas Moström
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789174610345


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kirurgöverläkaren Ola Karlgren blir en sen höstkväll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som lämnar platsen i ilfart. Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstänker att motivet antingen är svartsjuka, på grund av offrets ökända otrohetsaffärer, eller att det är kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness, som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder.

Samtidigt härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större bränder anläggs och det är bara en tidsfråga innan någon kommer till skada. En förbryllande detalj är att pyromanen vid varje brand lämnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer.

En komplicerad utredning tar sin början, där spåren pekar både mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888.


Medelbetyg: 3,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Evig eld :
2011-06-08 08:06
Den här boken var lite blek. Jag saknade det pikanta privatlivet från tidigare böcker. Men helt OK ändå.
Betyg 4
2011-07-12 22:14
Roligt med en norrlänsk författare och med omgivningar som är bekanta. Inte fantastiskt skriven men en underhållande story.
Betyg 3
2012-08-28 19:00
Inte så bra som jag hoppats. Trots en minst sagt välkryddad intrig, blev det ändå aldrig riktigt medryckande, tyckte jag. Men den är inte dålig, saknar bara det där lilla extra. Och gissa om inte Sara är med och hjälper till med lösningen igen! Det börjar bli lite löjligt nu, snart är hon lika enerverande och otrolig som Läckbergs Erika. Men Moström skriver lättsamt och trevligt, och lite kul att blanda in stadsbranden i det hela. Hm, känner mig på gott humör och förärar boken en fyra, trots allt. Kanske ger krut till kommande böcker.
Betyg 4
2013-07-07 20:15
En pyroman härjar i Sundsvall. Vid samma tid blir en läkare skjuten. Detta är början till fler mord och fler bränder. Johan Axberg och hans kollegor börjar inse att det finns något som är kopplat till ett suspekt bolag som förpackar om och säljer utgångna mediciner.

Denna bok kändes inte lika intressant som Jonas Moströms tidigare böcker. Men helt klart värd att lyssna på eller läsa.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Evig eld
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom