bokrecensioner boktips

Hjärtats mörker

Författare: Jonas Moström
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9127115763


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Några småpojkar som är ute och leker i skogen hittar en död kvinna. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och allting tyder på att det är ett sexmord. Den enda ledtråden efter mördaren tycks vara den röda Golf som setts lämna området strax efter mordet. Kvinnans mobiltelefon saknas, och kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen har inte mycket att gå efter när de tar upp jakten på mördaren.

Samtidigt har Axbergs bäste vän läkaren Erik Jensen fått personliga problem. Äktenskapet med Sara har börjat knaka betänkligt i fogarna och Sara, som har tröttnat på att gå hemma och vara arbetslös, åker på skrivarkurs i Frankrike. Där har hon en affär med en annan, en affär som det visar sig kommer att stå både henne och familjen dyrt ...

Hjärtats mörker är Jonas Moströms tredje kriminalroman om radarparet Johan Axberg och Erik Jensen och utspelar sig liksom de andra två i Sundsvall.
Medelbetyg: 3,42 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hjärtats mörker :
2008-12-01 20:24
Jag har läst Moströms tre böcker på ganska kort tid och de blir bara bättre och bättre. Debuten, Dödens pendel, imponerande inte särskilt, men väckte ändå ett intresse för karaktärerna. Svart Cirkel är helt klart läsvärd, medan Hjärtats mörker är riktigt bra! Moström visar nya sidor hos karaktärerna och låter läsaren känna empati med dem. I den här boken är sidoberättelsen kring Erik och Saras privatliv väldigt fängslande. Rekommenderas!
Betyg 4
2008-12-04 01:58
En bra och spännande bok.
Hoppas på fler av Moström.
Betyg 4
2009-08-24 14:13
Den bästa av Moströms böcker enligt mej! Mycket spännande intrig, och även en hemtrevlig känsla när man läser om karaktärerna. Ger en även en tankeställare angående fördomar. Jag väntar otåligt på hans nästa bok så att jag kan få läsa vidare om Axberg, Erik och Sara.
Jag tycker att han tog dom till en ny nivå i den här boken.
Betyg 4
2009-08-31 07:39
Boken började bra med en liten pikant sidohistoria. Sen blev allting bara tunt och jag saknade både knorr och finess. Som läsare vill man gärna ha lite överraskningar men de uteblev.

Detta är den klart sämsta boken i serien.
Betyg 3
2011-04-13 23:41
Första tredjedelan av boken var spännande. En välskriven mordgåta med bra karaktärsbeskrivningar. Andra tredjedelen bestod av en lång väntan på vad man vid det här laget förstått skulle hända. Tredje tredjedelen var rent ut sagt dålig. Verkar som att författaren inte visste hur historien skulle sluta och därför började förlora sig i detaljer. Efterspelet till kriminalgåtans lösning var tjatig och ointressant. synd, det började ju så bra.
Betyg 2
2011-05-28 13:42
Den första boken jag läst av Jonas Moström, och blev glatt överraskad!! Läser just nu Dödens pendel och hoppas att den inte blir lika lätt att "lista ut" - i Hjärtats mörker fattade man lite för tidigt vad som skulle hända. Men på det stora hela en mycket läsvärd deckare!! Stark 3a.
Betyg 3
2011-07-12 22:16
Jag tycker Moströms böcker blir bättre och bättre. Bra story och är riktigt spännande emellanåt. Kul!
Betyg 3
2012-08-26 13:44
Här blev jag ruggigt besviken! Det är ett hiskligt tjat om Erik och Saras privatliv, där den senare vävs in alltför mkt i storyn. "Den missförstådda kvinnan som måste förverkliga sig själv" får väl ändå tillräckligt med utrymme i andra genrer?! Måste säga att jag har svårt att förstå, att en arbetslös kvinna inte ska orka sköta hus och hem, utan kräver att maken ska ha mer energi efter en dags arbete. Till detta vet man på ett löjligt tidigt stadium hur allt ligger till, och det blir bara en lång transport till slutet. Utan tvekan Moströms klart sämsta så här långt.
Betyg 2
2013-06-05 16:22
Jag tyckte om den här deckaren fast jag kom på vem mördaren var ganska snabbt. Men intressant att följa komissarie Johans privattankar och hur hans liv var. Hans vän läkaren Erik och hans fru Sara liv blir extra jobbigt på grund av otrohet.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hjärtats mörker
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin