bokrecensioner boktips

Stryparen

Författare: Jonas Moström
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174610703

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan - ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.

Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren.

Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?

Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen ...
Medelbetyg: 3,29 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stryparen :
2012-10-15 18:31
Hhmm, lite för mkt sjukhus blev det nog för mig nu. Och lite för fånigt med att ALLA flickvänner och fruar och fan vet allt, lyckas bli insnöade tillsammans med influensa och mördare. Men men, jag tycker nog ändå att det är helt ok, och gillar fortfarande Moström för det!
Betyg 3
2012-11-24 15:31
Hela historien kändes platt och personbeskrivningarna som varit Moströms paradgren kom på skam. Tycker ändå att intrigen var välbyggd med flera misstänkta och önskar att den hade kunnat användas mer. Ett plus dock för den oväntade avslutningen med offret som fick sin hämnd...
Betyg 3
2013-07-12 22:09
En kraftig snöstorm gör att sjukhuset blir helt isolerat. Inne på sjukhuset finns Johan Axberg med sina kollegor för att utreda ett mord som skett. På kort tid inträffar ännu fler mord och Johan börjar misstänka en av läkarna.
Hans vän läkaren Erik Jensen upptäcker att det finns uppenbara motiv att tysta en del offer på grund av en läkemedelstest som gett våra biverkningar.
Det är full oreda på sjukhuset med influensa och läkare och poliser som fått för lite sömn.
Slutet på berättelsen var väntat.

Det här kändes som en helt okay deckare.
Betyg 3
Vill du lära dig att läsa snabbare? Klicka här

Köp boken på amazon.se klicka här (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stryparen
Liknande böcker:
En giftig skandal
 K. Appelqvist
Snöblind
 R. Jónasson
Ringlinjen
 N. Hövenmark
I enslig gård
 M. Jeffmar
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt