bokrecensioner boktips

En annan tid ett annat liv

Författare: Leif GW Persson
Genre: Deckare
Ämnesord: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9164200884


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Torsdagen den 30 november på Karl XII:s dödsdag rasar våldsamma demonstrationer i Stockholms city. Ungefär samtidigt mördas en lägre tjänsteman vid en anonym statlig myndighet i sin lägenhet på Östermalm.
En motvillig Jarnebring svarar på larmet. När han och hans nya kollega, kriminalinspektör Anna Holt, väl kommer dit har gärningsmannen redan hunnit avvika.
Det blir ingen bra mordutredning och efter en ganska kort tid läggs den ner och förvisas till grova våldsbrott som aldrig klarats upp.
Samtidigt tycks den leva ett hemligt liv. Säkerhetspolisen går runt och ställer frågor om mordoffret och personerna i hans omgivning, frågor om en annan tid och ett annat liv, och betydligt allvarligare brott än det som Jarnebring och Holt försöker få någon rätsida på.
Polisöverintendent Lars Martin Johansson har utnämnts till operativ chef för säkerhetspolisen. Det är nya tider nu och hög tid att städa ut alla gamla lik som hans företrädare samlat i Säpos garderober. Ett uppdrag som Johansson tar sig an med stor entusiasm och all den kompetens som han är mäktig. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället kommer det att handla om en annan tid då de människor som Johansson möter levde andra liv.
Och att Johansson, Jarnebring och Holt så där i förbigående klarar upp ett mord på en lägre tjänsteman vid en anonym statlig myndighet är en klen tröst med tanke på allt annat elände som plötsligt bryter lös.

Leif GW Persson är kriminolog och professor i polisforskning vid Rikspolisstyrelsen. Hans återkomst förra året som romanförfattare blev mycket uppmärksammad och Mellan sommarens längtan och vinterns köld låg under flera månader överst på bästsäljarlistan.


Medelbetyg: 3,81 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En annan tid ett annat liv :
2003-10-24 12:36
Den här boken var inte alls så bra tyckte jag. Tyckte inte att själv storyn var så bra och att den var lite långtråkig.
Betyg 2
2004-01-31 12:37
En mycket bra deckare! Återigen skriver Leif GW Persson mycket initierat om polisarbete och maktspelet på högsta nivå i samhället.
Boken känns ganska trovärdig och är definitivt mycket intressant. Spännande upplägg där historien sträcker sig över 25 år.
Betyg 5
2004-03-14 15:43
Hur bra och framförallt rolig bok. Man får en hel del fakta kring polisens arbetssätt/tillgångar/brister. GW:s egna åsikter skiner igenom hela tiden. Jag rekomenderar den varmt.
Betyg 4
2005-01-08 11:28
En klart underhållande kriminalroman med dråpliga
kängor åt både makthavare och polisväsendet.
Handlingen är snärtig, men tyvärr bitvis något seg.
Rolig och spännande med en hejdlös berättarglädje.
Klart läsvärd!

Betyg 4
2005-03-19 18:44
GW Persson kan övertyga. Han konstruerar en mycket trovärdig historia.
Betyg 4
2006-04-07 19:27
Första boken jag läser av Leif G W Persson.
Boken är som honom själv (det man sett av honom på tv). Noggrann och lite sävlig. Precis vad jag väntat att det ska vara.
Berättelsen är från olika tider och har en bra sammanhållning. Trots att boken emellanåt blir lite för ingående så stör det inte utan bidrar till trovärdigheten.
Helt klart en läsvärd bok!
Betyg 4
2007-02-01 22:49
Jag TROR att jag tyckte boken var ganska bra. Kan faktiskt inte bestämma mig riktigt. Det finns en del beskrivningar av poliser som jag tog illa upp av och verkligen hoppas att det inte är så det är.
Betyg 3
2007-02-18 16:55
ännu en välskriven bok av persson, personligheterna som följer hans böcker retar och roar fortfarande och boken ger en känsla av att vara tagen ur verkligheten.
Betyg 3
2008-11-19 20:54
första boken jag läser av persson och jag är imponerad, har i så många år trott att det inte var något för mig.. och ack så jag tog fel. riktigt äsvärda, han är grym på att skriva!!!
Betyg 4
2014-10-03 15:56
En av GW:s bästa. Finns inte mycket att klaga på, vare sig hur den är skriven eller själva historien.
Betyg 4
2018-08-24 09:05
Lyssnat på kassett, nu 2018. Personteckningen kändes så otroligt föråldrad så jag kollade recensioner och blev förvånad att den fick beröm.
Hur kunde den få utmärkelse som årets deckare?
Intrigen helt ok/intressant ja, men beskrivningen av människorna och upprepningarna ”men det sa han inte” ”nu var det dags för lunch” och herrarnas relationer till ”hans hustru” känns så pinsamma. Puh!Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En annan tid ett annat liv
Liknande böcker:
Blekna lilla stjärna
 I. Hammarström
Liket går vidare
 A. Banfield
Bä, bä svarta får
 E. Ullerud
Stenhjärtat
 K. Wennstam
Mördarens bok
 M. Lang
Skatan
 M. Sandén
Bränd bild
 E. Vall