bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bombmakaren och hans K..
Den döende detektiven
Den som dödar draken
En annan tid ett annat..
Faller fritt som i en..
Grisfesten
Gustavs grabb
Kan man dö två gånger?
Linda - som i Lindamordet
Mellan sommarens längt..
Profitörerna
Samhällsbärarna
Liknande böcker:
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen sanna historien om Pinocchios näsa

 
Författare: Leif GW Persson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789100121624
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Leif GW Persson, kriminolog och författare, är tillbaka med sin elfte bok. Han har sedan sjuttiotalet varit en av våra ledande brottsexperter, inte minst som professor i polisforskning vid Rikspolisstyrelsen. Nu kommer Den sanna historien om Pinocchios näsa. "Den här romanen är en ond saga för vuxna barn och om det inte hade varit för den siste tsaren av Ryssland, Nikolaj II, Englands premiärminister Sir Winston Churchill, Rysslands president Vladimir Putin och kriminalkommissarie Evert Bäckström vid Västerortspolisen i Stockholm, skulle det som den handlar om aldrig ha hänt. I den meningen är det en berättelse om det samlade och slutliga resultatet av de handlingar som fyra män genomför över en period på mer än hundra år. Fyra män som aldrig träffade varandra, som förvisso levde sina liv i skilda världar, och där den äldste av dem blev mördad fyrtio år innan den yngste av dem ens var född. Och som så ofta förr, oavsett i vilket sällskap eller sammanhang som han nu har hamnat, är det också Evert Bäckström som kommer att sätta punkt för historien."

Medelbetyg: 3,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den sanna historien om Pinocchios näsa :


Uffeman 2014-02-09 23:42
GW är lite speciell som författare. I den här boken blir det mer tydligt än någonsin att han lånar ut sin egen vokabulär till hela persongalleriet. Alla säger saker som "jag hör vad du säger" i tid och otid. Talesätt som "från hästens egen mun" brukas av flera personer". Det känns förstås inte troligt att speciellt många använder sådana här fraser, i vart fall inte var och varannan figur. Med andra ord, dialogen är inte GW:s starka sida. En annan negativ sak med boken är att den till och från tappar i tempo och blir lite långrandig. Därmed inte sagt att det här är ett dåligt alster. Det är ganska bra, till och med riktigt underhållande ibland. Bäckström är en tragikomisk figur som är rolig att följa. Boken får en stark trea av mig.
Betyg 3

Boanbjörck 2014-05-03 14:22
Som stor beundrare av GW:s författarskap, har jag läst ännu en bok. Den här romanen är lite annorlunda i stilen. Lättsammare ton, med ironin i förgrunden förstås, trots att det är "en roman om ett brott".
Mest imponeras jag av hans humoristiska karikatyr av kriminalkommissarie Bäckström. Spelet mellan de olika utredande myndigheterna, som GW verkligen är insatt i, skildras på allehanda komiska sätt. Man får garva ganska ofta, trots att det är allvarliga brott som utreds. Misshandel med en konstkatalog t.ex. !
Betyg 4

Anfield 2014-09-22 08:47
Min första bok av denna författare, måste säga att jag är glatt överaskad. mycket bra bok !
Betyg 4

chrille112 2015-08-17 18:54
Nja, alldeles för lång, blir tidvis så segt att jag bara bläddrar förbi sidor. En riktig skröna signerad GW. Bäckström, som en gång fick sparken av legendaren Lars Martin Johansson, har på något outgrundligt sätt kommit tillbaka och basar nu över ett utredningsteam inom polisen. Men det är samma mansgris som tidigare, kvinnosynen har inte förändrats och bara efter några sidor tappar man räkningen på hur många starköl och snapsar han satt i sig. Själva historien hade nog kunnat vara intressant, men nu blir det som sagt allt för segt. Och trovärdigheten närmar sig noll-strecket.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den sanna historien om Pinocchios näsa


  Köp boken som film på cdon: