bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bombmakaren och hans K..
Den döende detektiven
Den sanna historien om..
En annan tid ett annat..
Faller fritt som i en..
Grisfesten
Gustavs grabb
Kan man dö två gånger?
Linda - som i Lindamordet
Mellan sommarens längt..
Profitörerna
Samhällsbärarna
Liknande böcker:
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen som dödar draken

 
Författare: Leif GW Persson
Genre: Deckare
Ämnesord: mat, politik, psykologi, humor, kultur, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100118281
 
Spänning:  7
Humor:  7
Lärorik:  5
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


'' En såsfläckad slips, ett grytlock i järn och en vanlig tapetserarhammare med avbrutet träskaft. Det var de tre mest påtagliga fynden som Solnapolisens tekniker gjorde under sin inledande undersökning av brottsplatsen. Att detta med största sannolikhet var de mordvapen som använts för att ta offret av daga behövde man heller inte vara kriminaltekniker för att inse. Det räckte med att man hade ögon att se med och en mage som var stark nog för att man skulle orka titta efter. '' (bokus)

Den oefterhärmlige kriminalkommissarien Evert Bäckström har ett mordfall att lösa. Ett till synes helt vanligt fyllskallemord. Men trots att läkarens stränga krav på förändrad livsföring hotar att störa Bäckströms osvikliga analytiska förmåga upptäcker han att skenet bedrar. Dettaär ett alltförkomplicerat mordfall för vanliga poliser. Det krävs en Bäckström för att det ska kunna lösas -- även om det förutsätter att Bäckström måste beväpnas, oavsett vilka konsekvenser det får.

Utdrag ur boken:
-Du har inte funderat på att föra några slags löpande anteckningar, som en slags dagbok, förslog Alm.
Det hade han inte. Hade någon förslagit det skulle han säkert ha glömt bort det också. Undrat varför satt där med papper och penna i handen.
-Och finns det ingen i din närhet som kan tänkas veta sådant, sa Alm. Vad du haft för dig om dagarna menar jag, förtydligade han.
-Lyckligvist inte, Sa Grimaldi och log vänligt. Lyckligvist är jag helt ensam i livet. Vem skulle vilja utsätta någon som han älskar, för en sådan som har blivit som jag?
Längre än så hade de inte kommit.
På vägen ut hade de tittat i hans badrumsskåp, antecknat namnen på de preperat som fanns i hans medicinburkar och namnet på läkare som stod på receptet.
-Snacka om Gudfadern, Sa Stigson när de satt i bilen på väg tillbaka till polishuset. Gubben är ju kristallklar i knoppen. Vad hette han, den där maffiabossen i New York? han som körde samma upplägg och spelade tokig. Vad hette han nu?
-Minns inte, sa Alm


Medelbetyg: 3,8 (15 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den som dödar draken :


dsebbe 2008-07-05 11:23
en härlig bok med den hatälskade lille tjockisen Evert Bäckström, han leder en mordutredning på sitt speciella sätt.
Betyg 5

helix 2008-11-11 09:07
Mycket bra svensk kriminalroman. Drivet finns, väl maskerade överraskningsmoment, spänning (eller åtminstone en vilja att läsa vidare). Och inte minst - humorn. I denna historia tycker jag Persson har fått till språket bättre än tex (närmast jämförbara) "Linda - som i lindamordet". Jag störde mig inte alls, det var riktigt roligt och underhållande att läsa om Edvard Bäckströms bravader. Och hans kollegers kamp att hålla jämna steg med honom.
Betyg 4

fs7210 2009-05-28 16:51
jag föll i skratt med jämna mellanrum när jag läste denna bok, karaktärernas uttalande om sina medmänniskor och kollegor är obetalbara.
Betyg 3

h. 2009-07-26 12:32
jag bara ääälskar!!!
Betyg 4

henkepenk 2011-07-27 16:28
Rolig
Betyg 4

Akillas 2011-08-06 14:21
Detta är en helt fantastiskt rolig bok! Man skrattar till på var och varannan sida åt Evert Bäckströms reflektioner om arbetskamrater och bovar. När man rannsakar sig själv så är det den riktigt taskiga människosynen som Evert besitter som framkallar skratten, men man kan ju skylla på Leif GW´s mästerliga förmåga till fyndiga formuleringar!
Själva utredningsprocessen känns relativt professionell hos Solnapolisen och man undrar under läsandet om detta är en realistisk beskrivning av polisens arbete och att det krävs en Evert för att knyta ihop säcken. Dessa frågor besvarar inte Leif GW ty skildringen hade ju rent av varit tråkig utan Ewert.
Den sista sekvensen, där mansgrisen Evert blir erbjuden sex av snygga puma-snuten Annika, blev för mycket för mig. Sådant förekommer bara i böcker som är skrivna av män som är födda på 40-talet.
Betyg 4

bonadea 2011-09-22 10:42
Jag gillar Leif GW Persson böcker för de e så mycket mer än bara vanliga kriminalromaner. De är skrivna med humor och dialogerna är roliga. Evert Bäckström är en härlig karaktär utan att vara för överdriven, och eftersom GW har så mycket kunskap om det han skriver är själva brottet i boken något som hade kunnat ha hänt. Rekomenderar boken skarpt!
Betyg 4

okidoki 2012-01-10 16:03
Inte rolig. Infantila typer med tröttsam sexjargong.
Betyg 2

chrille112 2014-07-16 15:48
Mycket rolig bok. Rappt skriven. Bäckström är i sitt esse, efter sin återkomst från hittegodsavdelningen till ordinarie tjänst som kommissarie. Det som stör, och drar ned betyget en hel del är 2 saker: dels den kvinnosyn som genomsyrar boken. Varför skulle alla kvinnor falla som furor för skitstöveln Bäckström? Känns inte trovärdigt. Eller? Som någon annan recensent skrev; det luktar man född på 40-talet. Dels det sista stycket i boken, som är ett exempel på det nämnda, men som även är förvirrande och inte går i linje med innehållet i boken i övrigt.
Betyg 3

Arne 2017-08-01 15:00
Ett till synes trivialt mord i missbrukarkretsar visar sig vara mer komplicerat än väntat och ha kopplingar till ett värdetransportrån som gick snett. Och i bästa Midsomerstil ökar antalet mordoffer allt eftersom dagarna går. Det finns inget annat att göra än att sätta Stockholmspolisens egen gossen Ruda på fallet, alltså Evert Bäckström. Denne beryktade rasist, sexist, fyllbult, smitare och frossare råkar inte oväntat fucka till det rejält - bokstavligt talat. Dessutom har han fått tillbaka sitt tjänstevapen, vilket innebär att ingen i hans omgivning går säker...

Ännu en skröna av medias och TV-publikens gullgosse, den ständigt mumlande kriminologen och professorn Leif GW. Berättelsen är rapp, lättläst, med fyndig intrig och lika trovärdig som HC Andersens sagor. För mig är GW:s popularitet och kvinnotycke ett av vår tids stora mysterier, den ende som är mer förvånad är väl han själv... En sak är säker ingen annan, absolut ingen, än han hade kommit undan med att skriva bestsellers fulla med sexistiska och rasistiska yttranden sida upp och sida ner. Inte i ett land där starka krafter vill censurera klassiker som Pippi Långstrump, Tintin och Onkel Toms stuga. Men Bäckströms och GW:s popularitet säger något om tillståndet i landet, jag vet inte om jag vill veta vad... Misstänker också att poliskåren motvilligt håller god min i elakt spel, hur kul är det att de flesta poliser antingen skildras som korkade eller giriga?

Underhållande är det i alla fall och han vet precis vilka knappar han ska trycka på. Mycket beror förstås på egen erfarenhet - och då menar jag inte bara av kriminalitet och polisarbete....
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den som dödar draken


  Köp boken som film på cdon: