bokrecensioner boktips

Faller fritt som i en dröm

Författare: Leif GW Persson
Genre: Deckare
Ämnesord: politik, mord, psykologi, humor, historia, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9100116335


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ensam galning som av en ren slump springer på en helt obevakad statsminister, mitt i natten, mitt i staden, och dessutom råkar ha en revolver stor som en spädgris i fickan. Det är ju vad de flesta tycks tro och även flertalet av våra kära kolleger. En stillsam undran från en man i stadgad medelålder. Hur pass vanligt är sådant? -- Jag förstår vad du menar, sa Lewin. -- Bra, sa Johansson. Då ses vi om en vecka och skulle du få slag på fanskapet innan dess får du gärna höra av dig.

15 augusti 2007 och måttet är rågat för Lars Martin Johansson, chef för rikskriminalen. Han tänker klara upp Palme-mordet. Tidpunkten för preskription ligger inte alltför långt bort, och hans egen pensionering kryper närmare. Vad vore bättre än att kröna karriären med en lösning av detta fall?

I hemlighet samlar han de vassaste medarbetarna, förnekar i media att en ny utredning inletts och tillsammans börjar de med fräscha ögon gå igenom det enormt omfattande utredningsmaterialet. Christer Pettersson är inte Palme-mördaren. Det slår man fast snabbt. Ett nytt överraskande spår växer istället fram, sakta men säkert. Men om spåret är det rätta -- går sanningen att offentliggöra?
Medelbetyg: 4,17 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Faller fritt som i en dröm :
2008-01-04 18:46
perssons möjliga gärningsman, scenario och motiv om palmemordet. gillar allt med anna holt och lars-martin johansson. mycket bra bok, i toppen av deckare.
Betyg 5
2008-01-28 11:42
GW ger oss sin version av hur palmemordet gått till. Det har han ju redan gjort i "Mellan sommarens..." trodde jag, men här utvecklar han det.
Kanske har vår mest älskade kriminolog rätt. Han försöker övertyga oss, bla genom att avskriva andra mer eller mindra kända teorier. Men visst missar han några (eller låter medvetet bli att ta upp dem).
Det är roligt att läsa Persson, men jag tycker han har tappat stinget lite. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men hans två senaste romaner känns inte lika kristallklara och distinkta som de tidigare jag läst av honom.
Betyg 4
2009-03-10 19:30
Briljant av Leif G W. Hans bästa bok på många, många år.
Betyg 5
2009-04-09 15:55
Nja. Lite "torr". Persongalleriet är intressant. Ändå en hyfsad bok.
Betyg 3
2009-05-31 23:00
kan inte förstå att jag inte förrän nyligen börjat läsa lgw perssons böcker, de är uuuunderbara, såååå humoristiska! heelt fantastiska!
Betyg 4
2011-11-16 21:13
GW skriver roliga om än lite orealistiska dialoger och inre monologer vilket gör att den här är riktigt trevlig. Jag tappar dock intresset lite mot slutet då GW går ifrån de verkliga omständigheterna kring palmemordet (av uppenbara anledningar)

Det är ingen kritik mot boken. Jag är bara mindre intresserad av skönlitterära mordgåtor än av verkliga.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Faller fritt som i en dröm
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh