bokrecensioner boktips

Stenhjärtat

Författare: Katarina Wennstam
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning, polisdeckare
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789174293784


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Stenhjärtat är den efterlängtade andra delen i Katarina Wennstams trilogi med målsägarbiträdet Shirin Sundin i fokus. Spänning med bladvändarkvalitet och samhällsengagemang!

Mamman har sikte på disken där framme. Det är flera meter kvar men sköterskan i luckan har redan sett hennes panik, och ställer sig upp.
"Hjälp mig! Ni måste hjälpa mig. Hon andas inte. Hjälp henne!"
De kommer in till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm fredagen den 16 december, när resten av stadens barnfamiljer hänger sig åt adventsyra. Men det kommer inte att bli någon god jul för lilla Gloria, hennes syskon, mamma Pernilla och pappa Andreas.

En olycka med ett spädbarn inblandat är illa nog. Men när misstanken om brott väcks kan ingen riktigt värja sig. Vem ger sig på en sex månader gammal baby? Det blir kriminalkommissarie Charlotta Lugns och målsägarbiträde Shirin Sundins sorgliga uppgift att ta reda på.
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stenhjärtat :
2016-12-20 19:34
Det här var en väldigt positiv överraskning för mig! Tror inte att jag läst något av författaren tidigare. Boken är riktigt gripande, sorglig och väldigt engagerande. Den kändes realistisk. Även om den bitvis kändes något små seg, så är jag så glad att det finns deckare som inte enbart handlar om "Tjuv,Mördare,Polis & Spaningsmöten" Alexandra Rapaport som läste boken ska också ha en stor eloge för sin gripande uppläsning. Fyra stjärnor från mig. Rekommenderas varmt!
Betyg 4
2021-02-22 22:53
Min första Wennstam. säkert inte den sista.

Storyn håller värsta tänkbara beröringsklass. Ett spädbarn har misshandlats och skadorna är livshotande. Läkare, advokater och polis försöker nysta i hur det kan ha gått till.

Första halvan av boken går knappt att lägga ifrån sig. Det är nagelbitande och obehagligt. Man känner stor sympati för människor som arbetar med detta till vardags.

Andra halvan är sämre och det känns som författaren helt enkelt inte orkade hålla igång den negativa energin. Minus också för karaktärernas trassliga privatliv, dom bitarna känns ointressanta i sammanhanget.

Klart läsvärd.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stenhjärtat
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin