bokrecensioner boktips

Kärlek, vänskap och choklad

Författare: Alexander McCall Smith
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9171306560


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Isabel Dalhousie blev inte avskräckt av äventyren i Filosofiska Söndagsklubben. Nu är hon tillbaka, lika charmerande nyfiken, ivrig och hjälpsam. Till vardags arbetar hon med sin filosofiska tidskrift. Där avhandlas moraliska ämnen men i Isabels huvud snurrar också mera jordnära frågor - om ­kärlek, vänskap och choklad. När Isabel blir ombedd av sin brorsdotter Cat att vikariera i hennes delikatessaffär ställer hon så klart upp. Hon älskar ju parmesanost ... och utmaningar. En dag möter hon Ian, en man som nyligen genomgått en hjärttransplantation. Han plågas av skrämmande visioner som inte har någon rationell förklaring. Ian frågar Isabel om hon tror att ett hjärta kan lagra minnesbilder. Och Isabel ger sig in i sökandet efter donatorn, vilket leder henne på farliga vägar ...

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärlek, vänskap och choklad :
2008-11-14 23:21
Jag gillar serien "Filosofiska söndagsklubben" mer än "Damernas detektivbyrå" och det här är nog bästa boken av McCall Smith som jag läst hittills.
Betyg 3
2011-01-28 17:31
Kärlek, vänskap och choklad påminner mycket om den första boken i serien (Filosofiska Söndagsklubben). Vi fördjupar vänskapen med Isabel, Cat och Jamie och löser på slutet ett litet vardagsmysterium. Stundtals riktigt segt, men ändå mysigt.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter