bokrecensioner boktips

Filosofiska Söndagsklubben

Författare: Alexander McCall Smith
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9171301496


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ny serie av författaren till Damernas detektivbyrå.

I Filosofiska söndagsklubben spelar Isabel Dalhousie huvudrollen i skotska Edinburgh. Hon är redaktör för en filodofisk tidskrift, men blundar inte för verkligheten. Isabel är mycket uppmärksam på moraliskt förfall som girighet, ohederlighet och mordiska tendenser i hennes omgivning.

Isabel blir ofriviligt vittne till en olycka i stadens konserthus. En man faller från översta raden ner i salongen och dör omedelbart. Isabel förstår att något inte står rätt till och hon kan inte låta bli att undersöka saken.

Möt en ny, driftig detektiv som försöker lösa mord och livets gåtor på samma gång.
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Filosofiska Söndagsklubben :
2007-10-04 16:08
En bra bok tycker jag. Rekomenderar den.
Betyg 4
2007-10-05 11:04
Nja, jag tyckte inta att den här boken var lika hjärtevärmande som böckerna om Mma Precious Ramotswe. Huvudpersonen var lite väl moralisk och duktig av sig....
Betyg 2
2011-01-28 17:28
Isabell är en dam i yngre medelåldern som sitter och funderar lite väl mycket över saker och ting. En grubblare som gärna vill att allt ska vara rätt och riktigt, men som också inser att världen inte är svart och vit. I den första boken om Filosofiska Söndagsklubben lär vi också känna Isabelles två bästa vänner, brorsdottern Cat och vännen Jamie. Tillsammans talar de om smått och stort, och lyckas på slutändan också lösa ett mysterium! Själva boken är ganska långsam, stundtals till och med seg, men jag tvingar ändå mig själv att fortsätta och njuter faktiskt av de timmar av avkoppling boken ger.
Betyg 3
2012-10-25 16:50
Väldigt seg i början men njuter av den när man kommit in i den.
Betyg 3
Liknande böcker:
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
Morianerna
 J. Ekström