bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
44 Scotland Street
Akimbo and the lions
Akimbo och Babianerna
Akimbo och elefanterna
Akimbo och Krokodilmannen
Akimbo och Lejonen
Akimbo och Ormarna
Damernas detektivbyro
Damernas detektivbyrå
Den gode maken på Zebr..
Det varsamma bruket av..
Espresso Tales
Espressoberätelser
Espresssoberättelser
Extra bekvämt på safar..
Filosofiska Söndagsklu..
Kalaharis skrivmaskins..
Kärlek, vänskap och ch..
Las lágrimas de la jirafa
Limpopos akademi för p..
Livet på Scotland Stre..
Livets skafferi
Love over Scotland
Lördagens stora bröllo..
Miraklet på Speedy Motors
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGiraffens tårar

 
Författare: Alexander McCall Smith
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170013225
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mma Ramotswe är en lyckligt lottad kvinna. Livet är gott och hennes detektivbyrå är en succé. Som Botswanas första kvinnliga detektiv har hon fullt upp med att hjälpa människor med problem. Men ibland är det svårt att avgöra om sanningen kommer att lösa klientens bekymmer. Att leva i ovisshet kan vara en välsignelse. I Giraffens tårar löser Mma Ramotswe gåtan med den försvunne amerikanen samtidigt som hon låter sin assistent Mma Makutsi undersöka vad slaktarens hustru döljer. Dessutom får förlovningen med Botswanas bäste mekaniker, J.L.B. Matekoni, oanade följder...


Medelbetyg: 3,4 (15 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Giraffens tårar :


ElinLeticia 2006-01-10 13:58
"Giraffens tårar" är den andra boken i serien om Precious Ramotswe som driver detektivbyrån "Damernas detektivbyrå" i Botswana. Hon är nu förlovad med bilmekanikern Matekoni och fortsätter lösa brott och hjälpa sina medmänniskor. När hennes sekreterare visar intresse för detektivyrket befordrar hon henne till assistent och låter henne få egna fall. Matekoni utökar familjen med två och samtidigt får Precious ett viktigt fall som hon inte vet hur hon ska lösa moraliskt.

Böckerna om "Damernas detektivbyrå" har en tendens att bli enkelspåriga. När den första boken tog mig med storm, måste jag erkänna att konceptet började kännas en smula träigt i bok nummer två. Författarens språk är enkelt och lättfattligt men kan också kännas enformigt i längden. Tonen är mycket trevlig och gör läsningen till en mysig upplevelse, men aktiv läsning är inte nödvändig. "Giraffens tårar" är en bok man kan läsa ut under en kväll. Den är varken särskilt berörande eller intensiv. Jag hoppas författaren fördjupar sina karaktärer i de nästföljande böckerna, för annars finns det risk att böckerna blir tråkiga att läsa. Betyget blir en enkel trea.
Betyg 3

Kenny 2006-01-27 13:56
Mma Ramotswe har nu en fullt etablerad verksamhet med sin detektivbyrå. Hon använder sin människokännedom och inlevelseförmåga och drar slutsatser baserade på sunt förnuft och heuristisk moralkänsla. Förhållandet mellan henne och Mr J.L.B. Matekoni fördjupas samtidigt som det breddas - de blir en familj. Hög mysfaktor.
Betyg 4

Synnez 2006-03-19 20:17
Jag gillar ju de här böckerna himla mycket för att det är så typiskt afrikanskt allting. Jag får "hemlängtan" när jag läser dem och ler igenkännande på var och varannan sida. Det är något speciellt med södra Afrika och Botswana i synnerhet - både folket, kulturen, naturen och klimatet... Läste denna bok på engelska och jag måste säga att det gav mig en större läsupplevelse än vad bok nr 1 gjorde som jag läste på svenska. Ska läsa nästföljande böcker oxå på originalspråket!
Betyg 4

puffin 2006-08-24 21:20
Första boken var en total överraskning, och det var med stor iver jag kastade mig över "Giraffens tårar".

Det är samma stil, och samma positiva ton som i första boken och det känns tryggt. Det är en bok man mår bra av.

Smarta och starka kvinnor har jag alltid beundrat, och Mma Ramotswe är en typisk sådan. Med stor envishet och lite list får hon fram de svar hon behöver.

Den här boken bör definitivt läsas om man tyckte om första boken i serien!
Betyg 4

tekoppen 2006-10-17 21:29
Mysig bok, som är lättläst med bra flytande språk.
Betyg 4

Vicki 2007-02-10 12:13
Ger den 1.9. Gud vilken trist bok. Naturbeskrivningar och en person som löser fall känns inte så kreativt. Och i det här fallet är det inte ens spännande.
Betyg 2

Asta 2007-02-10 12:20
Boken efter "Damernas detektivbyrå". Jag bara älskar de här böckerna. Mma Ramotswe är en fantastisk kvinna som ser världen genom sina egna ögon. Boken har ett fantastiskt språk och jag känner hur jag småler hela tiden som jag läser boken. Det enda som är dåligt är att boken är för tunn, alltså har för få sidor. OK - det är väl inte någon litteratur ur den högre skolan, men de roar mig.

Betyg 3

johannes74 2007-03-18 10:14
Värdig uppföljare till Damernas Detektivbyrå.
Lika charmig och lättsam som den första boken.
Betyg 4

Sanne 2007-03-24 18:03
Det här är lika charmigt och varmt som första boken i serien! Mma Ramotswe är klurig och har ett sunt bondförnuft som osvikligen hjälper henne att lösa de uppdrag hon får. Man småmyser och trivs i den varma och hjärtliga stämningen hela berättelsen igenom.

Kanske bör man inte läsa de här böckerna för tätt efter varandra, då de är ganska lika sinsemellan, och man inte precis bjuds på några större överraskningar. Men känslan och stämningen är lika bra hela vägen!
Betyg 4

Joanna 2007-07-22 22:24
Oerhört trist. Språket vansinnigt trist. Kanske är det översättningen? Lockar inte att läsa någon av de andra böckerna i serien.
Betyg 2

diva 2008-09-17 13:58
Kanonfin beskrivning av miljön så man kände att man satt med och var i en och samma scen.
Den ohärdiga värmen kändes hela vägen samtidigt som man väntade på nästa steg i varje händelse.
Betyg 4

verran 2009-08-16 09:35
Lite för enkel och lite för "god" men gillar ändå dessa böcker. Intressant att lära känna de Botswanska traditionerna och kulturen eftersom jag förmodar att författaren försöker få böckerna så realistiska som möjligt, då han själv bott där.
Betyg 3

Lovisa95 2010-06-10 13:23
Böckerna om Mma Ramotswe är lättlästa, varma och charmiga. Passar perfekt som färdlektyr eller som läsning en varm sommardag.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Giraffens tårar


  Köp boken som film på cdon: