bokrecensioner boktips

Limpopos akademi för privatdetektiver

Författare: Alexander McCall Smith
Genre: Deckare
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, psykologi, humor, natur, kärlek
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789173519359


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett nytt fall för Mma Ramotswe

Mma Ramotswe drömmer märkliga drömmar och snart börjar märkliga saker hända omkring henne och hennes detektivbyrå.

Mma Ramotswe sover normalt väldigt bra men plötsligt börjar hon drömma om en lång, främmande man. Hon anar oråd, men är inte riktigt redo att ta tag i drömmens betydelse. Mma Makutsi är nygift och går runt i sin egen bubbla av lycka. Snart inser även hon att det händer märkliga saker omkring dem. När Mma Potokwani, en kvinna som arbetar för att skydda de svaga i Botswana, försvinner från sitt jobb på ett av stadens barnhem anlitas Damernas detektivbyrå för att lösa fallet. Samtidigt dyker den långa mannen från Mma Ramotswes dröm upp. Det är ingen mindre än Mr. Clovis Andersen, författare till en välkänd bok om privatdetektivers arbete. Han erbjuder sig att hjälpa damerna med fallet och tillsammans arbetar de för att återfinna den försvunna kvinnan.

Alexander McCall Smith lever i Edinburgh med sin hustru Elizabeth. Han har skrivit över sextio böcker och i Sverige känner vi honom som författaren till succéserierna om Damernas detektivbyrå, Filosofiska söndagsklubben, professor von Igelfeld och böckerna om livet på Scotland Street 44.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Limpopos akademi för privatdetektiver :
2013-04-29 12:51
Alexander McCall Smiths bok är lika avkopplande att läsa som tidigare böcker om Damernas Detektivbyrå. Det är trevligt att följa de afrikanska detektivernas vidare öden i Afrika. Deras tankesätt och uttryck är långt ifrån det svenska.
Naturligtvis lyckas de klura ut de svårigheter de ställs inför. Denna gång har de hjälp av författaren till den bok som dagligen används på detetektivbyrån.
Betyg 5
Liknande böcker:
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
selfies
 J. Adler-Olsen
Inland
 A. Dahl
Morianerna
 J. Ekström
Christine Falls
 B. Black
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark