bokrecensioner boktips

Brott

Författare: Karin Fossum
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789137130118


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den ena dagen är den andra lik: han arbetar på konstgalleriet till klockan fem, handlar färdiglagad mat i snabbköpet på hemvägen, sitter och läser och lyssnar på klasisk musik på kvällarna i lägenheten som han ärvde av föräldrarna.

En vinterdag kommer så en ung kvinna in i galleriet för att värma sig - hon är tunn och sliten, uppenbarligen narkoman. Som den goda människa han är bjuder Alvar på en kopp hett kaffe och växlar några ord med henne.

Om han bara anat vad detta skulle leda till ?
Medelbetyg: 2,9 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Brott :
2007-11-05 22:12
Den här var betydligt bättre än Mordet på Harriet Krohn,som jag läste innan.En tragikomisk och litet dyster historia berättad i sin enkelhet med fin psykologisk skärpa.Lättläst och med bra flyt.
Betyg 4
2008-02-06 00:30
Lite kul upplägg där författaren och huvudpersonen i boken diskuterar med varandra angående bokets upplägg. Själva historien om den bakåtdragna Alvar och den unga drogberoende flickan är inte så gripande och känns inte speciellt trovärdig. En och annan poäng och med ett spännande upplägg av historien så räddas betyget ändå till en 3-a till slut när jag sammanfattar boken. En av Fossums sämre böcker.
Betyg 3
2008-05-16 14:56
intressant och annorlunda upplägg men jag föredrar hennes vanliga deckare.. man slukas upp i storyn och mår nästan fysiskt dåligt med alvar men jag blev mest illa berörd av hela boken. helst en 2a men det blir ändå en 3a
Betyg 3
2008-05-24 18:25
En av de sämre böckerna av Karin Fossum. Den griper inte riktigt tag i mej, men får ändå en 3:a.
Betyg 3
2008-06-28 10:55
Brott är skriven på ett ovanligt sätt, jag hade lite svårt för det och det tog tid innan jag kom in i boken men när jag väl gjorde det så blev jag fast. Jag tyckte om huvudpersonen Alvar Eides, han kändes verklig och mycket trovärdig. Handlingen är långsan och egentlign händer det inte så mycket men man lär känna Alvar och den unga heroin flickan och man börjar tycka om de mer och mer.
Betyg 3
2009-07-24 23:37
Den tillbakadragna Alvar lever sitt trista grå liv i ensamhet, utan vare sig släkt eller vänner. Varje dag är den andra dagen lik.
Plötsligt, en vinterdag, tränger sig en drogpåverkad flicka in i hans liv och vänder helt upp och ner på det.
Detta är en dyster och långsam berättelse som aldrig griper riktigt tag i mig. Jag saknade drivet. Styrkan ligger i de tydliga och starka personporträtten.
Betyg 2
2011-06-16 21:38
Spännande grepp när författaren har en dialog med huvudpersonen boken igenom. Annars en aningen seg historia, med få överraskningar. Den grep aldrig riktigt tag i mig och därför de låga betyget.
Betyg 2
2011-10-22 17:35
Ingen deckare men en spännande och intressant bok där man verkligen vill veta hur det går. Intresssant upplägg där författaren själv går in i handlingen. Bra flyt i berättandet. Ger den en trea med mersmak.
Betyg 3
2022-07-13 10:31
Lite annorlunda bok med speciella personligheter, helt okej tidsfördriv.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Brott
Liknande böcker:
Frankissstein
 J. Winterson
Min perfekte man
 B. Ohlsson
Candy
 H. Rengfors
Löftet
 R. Aneröd
IB - som i inhämtning..
 L. Ebervall & Samuelson
Prick till prick
 C. Ahern
Trösklar
 B. Danielsson
Koryféerna
 L. Andersson
En hund begraven
 S. Bennett