bokrecensioner boktips

Döden skall du tåla

Författare: Karin Fossum
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789137135632


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den strävsamme Konrad Sejer är på plats igen, liksom hans trogna hund Frank och den charmerande assistenten Skarre. Norges mest prisade spänningsförfattare skämmer återigen bort oss med en psykologisk thriller som går djupt in under huden.

Det är en varm sensommardag i ett norskt villaområde. Barn hoppar på studsmattor, vuxna slöar i solstolar, någon målar ett staket och en annan tvättar bilen. En ung mamma har lagt sin bäbis i vagnen att sova middag under ett träd i hagen. Hon känner sig helt trygg och vet att hon genast skulle höra om något hände barnet. Men när en person kommer fram ur skogen och drar av det lilla täcket märker hon ingenting.

I ren panik anländer mamman till akuten, hon har hittat barnet i en pöl av blod i vagnen, men läkarna är förbryllade för flickan har inte minsta sår på kroppen. Någon har utsatt dem för ett djävulskt spratt.

Samma dag hittar kriminalkommissarie Konrad Sejer ett kort utanför sin dörr där det står Helvetet börjar nu! Detta blir upptakten till en rad bisarra händelser i trakten.

Karin Fossum är mästare på att skapa oförglömliga porträtt av de små människorna som ofta glöms bort. Så även denna gång. Förpackad i en till synes ganska enkel och vardaglig historia mejslar hon fram en gastkramande psykologisk thriller med karaktärer som dröjer sig kvar länge efteråt.
Medelbetyg: 3,36 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Döden skall du tåla :
2010-05-12 19:14
Oj vad bra den här boken är. Inte så mycket mord och död men bra ändå. Här får man följa både Konrad Seijer och hans kollegor, förövaren och hans offer. Liksom Fossums andra böcker är handlingen till stor del förlagd i personernas tankar, ett intressant sätt att skriva.
Bäst av de Fossum-böcker jag läst. En stark 4.
Betyg 4
2010-06-05 17:03
Boken är ganska spännande, men inte den bästa som Karin Fossum skrivit. Det är lite för många konstiga händelser för att det skall vara trovärdigt. Boken är lättläst och den är bra att koppla av med.
Betyg 3
2010-06-18 14:17
Annorlunda deckare.
Först tyckte jag att det var för lite av mord och action i boken för att man skulle kunna kalla den deckare. Men sedan ändrade jag min uppfattning. Det behöver inte alls vara särskilt mycket sånt för att en bok ska vara spännande och underhållande. Det går att få till det på annat sätt (faktum är att den här boken känns mycket hemskare än de flesta deckare där folk blir mördade stup i kvarten gör, fast på ett annat sätt). Fossum gör detta väldigt bra. Boken känns genomtänkt och trovärdig. Språket är bra, samtidigt som boken är lättläst.

"Döden skall du tåla" är verkligen tänkvärd, och ger mycket mer en än "vanlig" deckare gör. Det är inte en bok som man glömmer i första taget.

Dock tar jag åt mig lite för mycket av det jag läser, så egentligen var nog denna bok lite FÖR hemsk för mig.

Annars den bästa bok jag läst av Fossum hittills.

Betyg 4
2010-07-23 13:48
efter några sämre böcker är nu Fossum på banan igen, samma härliga spänning och oförutsägbara story som i hennes tidigare böcker. en riktig höjdare, enjoy!!!!
Betyg 4
2010-08-30 20:18
Den sämsta av Fossumn hittills :(
Jag hade höga förväntningar på den här boken efter att ha läst om den här på boksidan
Betyg 2
2011-01-20 16:32
En ganska typisk Fossum deckare.Lättläst,rätt så lågmäld,litet naiv tyckte jag.Den här sticker inte ut som en av hennes bättre eller sämre romaner utan finner sig på den gyllene medelvägen.
Betyg 3
2011-07-31 19:29
En kuslig och obehaglig intrig som ger mig olustkänslor. En krypande läskig story.
En ung brottsling som går igång på att döda andra människors trygghet.
Betyg 3
2018-07-03 17:50
Lättläst och spännande bok som skildrar människoöden. Tragisk och mycket tänkvärd. Helt klart en läsvärd bok.
Betyg 3
2023-11-14 21:39
Fossum är mästerlig när det gäller att skildra förändringen hos människor som blir utsatta för brott. Den här gången ställs det på sin spets när pojkstreck leder till förödande konsekvenser.

Det är en annorlunda spänningsroman med en del intressanta aspekter men som helhet har den svårt att beröra. Läsvärd men inte mer.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Döden skall du tåla
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly