bokrecensioner boktips

Viskaren

Författare: Karin Fossum
Genre: Deckare
Ämnesord: hälsa, mord, psykologi, spänning, poliser, norge
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789137150116


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kommissarie Konrad Sejer sitter i polisens förhörsrum med en kvinna. Ett fruktansvärt brott har begåtts. Sejer söker sanningen och försöker förmå kvinnan att berätta sin historia.

Ragna Riegel tar ingen plats, hon är liten och tunn, viskar till och med fram orden efter en misslyckad stämbandsoperation. Ragna arbetar på Europris, där vanliga människor köper vanliga, mörka dunjackor till lågpris. Efter föräldrarnas död bor hon ensam i barndomshemmet, sin son har hon inte mycket kontakt med, han har flyttat till Berlin och skickar bara enstaka jul och födelsedagskort.

Hennes liv följer fasta rutiner, det är så hon vill ha det. Hon sitter på samma säte i bussen varje dag, handlar i samma närköp. Hon har ordning på livet. Tills den dag då hon får ett hotbrev. Någon vill döda henne. Rutinerna förvandlas till skräck och förvirring, Ragna måste försvara sig. Till varje pris.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Viskaren :
2017-09-24 22:40
Jag gillar Karin Fossum som blandar in psykologisk spänning i sina kriminaldeckare, jag tycker om Konrad Seijer och även Ragna Riegel. Med det sagt så är detta ändå inte Fossums bästa bok. Jag hade personligen velat att hon tagit bort alla de långa samtal mellan Konrad Seijer och Ragna Riegel och på så sätt kortat ner boken något. Jag tror faktiskt att den hade tjänat på det. För spänningen finns där, men det blir lite för segt och tråkigt emellanåt för att jag ska kunna ta till mig boken så som jag vill. Men välskriven, absolut.
Bra uppläsning av Torsten Wahlund, även om jag hade lite svårt för hans viskningar. Jag förstår orsaken till dem, men det var lite svårt att höra emellanåt.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Betyg 3
2018-08-03 23:09
Kommissarie Konrad Sejer är tillbaka. Han sitter i ett förhörsrum med en kvinna. Det är på denna plats handlingen i boken utspelar sig.
Jag fängslades inte riktigt av boken men min nyfikenhet på Ragna gjorde att jag fortsatte läsa. Jag fann henne intressant.
En psykologisk och sorgsen bok, bitvis långtråkig, väldigt långdragen och långsam.
Betyg 2
Liknande böcker:
Mord - mitt arbete
 T. Rickne
Skuggjägaren
 C. Grebe
Darktown
 T. Mullen
Kvinna försvunnen
 T. Oljelund
Bruden i Newgate
 J. Dickson Carr
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen