bokrecensioner boktips

Viskaren

Författare: Karin Fossum
Genre: Deckare
Ämnesord: hälsa, mord, psykologi, spänning, poliser, norge
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789137150116


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Kommissarie Konrad Sejer sitter i polisens förhörsrum med en kvinna. Ett fruktansvärt brott har begåtts. Sejer söker sanningen och försöker förmå kvinnan att berätta sin historia.

Ragna Riegel tar ingen plats, hon är liten och tunn, viskar till och med fram orden efter en misslyckad stämbandsoperation. Ragna arbetar på Europris, där vanliga människor köper vanliga, mörka dunjackor till lågpris. Efter föräldrarnas död bor hon ensam i barndomshemmet, sin son har hon inte mycket kontakt med, han har flyttat till Berlin och skickar bara enstaka jul och födelsedagskort.

Hennes liv följer fasta rutiner, det är så hon vill ha det. Hon sitter på samma säte i bussen varje dag, handlar i samma närköp. Hon har ordning på livet. Tills den dag då hon får ett hotbrev. Någon vill döda henne. Rutinerna förvandlas till skräck och förvirring, Ragna måste försvara sig. Till varje pris.
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Viskaren :
2017-09-24 22:40
Jag gillar Karin Fossum som blandar in psykologisk spänning i sina kriminaldeckare, jag tycker om Konrad Seijer och även Ragna Riegel. Med det sagt så är detta ändå inte Fossums bästa bok. Jag hade personligen velat att hon tagit bort alla de långa samtal mellan Konrad Seijer och Ragna Riegel och på så sätt kortat ner boken något. Jag tror faktiskt att den hade tjänat på det. För spänningen finns där, men det blir lite för segt och tråkigt emellanåt för att jag ska kunna ta till mig boken så som jag vill. Men välskriven, absolut.
Bra uppläsning av Torsten Wahlund, även om jag hade lite svårt för hans viskningar. Jag förstår orsaken till dem, men det var lite svårt att höra emellanåt.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Betyg 3
2018-08-03 23:09
Kommissarie Konrad Sejer är tillbaka. Han sitter i ett förhörsrum med en kvinna. Det är på denna plats handlingen i boken utspelar sig.
Jag fängslades inte riktigt av boken men min nyfikenhet på Ragna gjorde att jag fortsatte läsa. Jag fann henne intressant.
En psykologisk och sorgsen bok, bitvis långtråkig, väldigt långdragen och långsam.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Viskaren
Liknande böcker:
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
Skred
 S. Strömberg
På dödligt spår
 M. Connelly