bokrecensioner boktips

Helveteselden

Författare: Karin Fossum
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789137143972

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ny psykologisk spänningsroman med kommissarie Sejer i huvudrollen!

Helveteselden är en ny psykologisk och djupt mänsklig spänningsroman av Karin Fossum med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. En berättelse där inte bara frågan om vem utan framför allt varför måste besvaras. I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.

Det är en varm sommardag i början av juli 2005. I en sänka, intill en träddunge, står en gammal, rostig husvagn. Inuti ligger en kvinna och hennes femårige son döda. Brutalt mördade. Fyra knivhugg i moderns kropp, lika många i barnets. På golvet bredvid dem ligger det blodiga mordvapnet, en kniv med långt blad.

Kniven och ett blodigt fotavtryck är de enda spår poliskommissarie Konrad Sejer har då han försöker lösa vad som på en gång framstår som ett vansinnesdåd och ett välplanerat mord. Varför befann sig kvinnan och hennes son i husvagnen? Och vem har haft motiv att mörda dem?
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Helveteselden :
2015-07-24 09:09
Ok
Betyg 3
2016-03-24 16:01
Återigen en infernalisk historia av författaren. Barn som möter en våldsam död. Vi lär känna mordoffren väl genom boken. Hög klass.
Betyg 4
2016-03-31 22:11
En kvinna och hennes femårige son hittas brutalt mördade i en gammal rostig husvagn. Varför? Poliskommissarie Sejer tar sig an detta vansinnesdåd.

Spännande och blodig historia.
Betyg 3
Liknande böcker:
En giftig skandal
 K. Appelqvist
Snöblind
 R. Jónasson
Ringlinjen
 N. Hövenmark
I enslig gård
 M. Jeffmar
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Blues för en blond dam
 I. Thelander
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt
Polisen och den besked..
 G. Unefäldt