bokrecensioner boktips

Vattenståndet

Författare: John Irving
Genre: Roman
ISBN: 0345367421


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det här är den sanslösa historien om hur Fred Bogus Trumper försöker få ordning på sitt liv. Det är ingen lätt uppgift. Hans fru vet inte om hon vill ha honom och den tjej han bor ihop med vill ha barn. Undergroundfilmaren han jobbar åt vill göra en film om hans liv: en dokumentär om konsten att misslyckas! Själv undrar han mest var i all världen hans gamle polare Merrill Overturf blev av.

Lika obevekligt som en magnet drar Trumper åt sig de mest bisarra upplevelser. Ibland går det bra, men oftast snett. Under sin häcklöpning genom tillvaron kommer han i kontakt med bland annat alpina skidlandslaget, akvariefiskar, fornnordiska kämpar, råttfällor, statsanställda gangsters, yoghurt, änder, obetalda räkningar, lättfotade damer och en knappt utslagen nyponros som älskar opera, ett hus med sjutton toaletter, rugbymatcher och sist men inte minst en slem fransk gynekolog som öppnar hans ögon (och andra ädla delar) för vattenmetoden. Vad mer kan man begära? Jo, möjligen att få reda på var i all världen hans gamla polare Merrill Overturf blev av...
Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vattenståndet :
2004-02-25 17:50
Irvings andra. Mycket underhållande om den unge slashasen Fred "bogus" Trumper som försöker klara vardagen så gott det går. Här har Irving för första gången försökt sig på litte formexperiment, vilket inte lyckas särskilt bra. Den är dock så pass underhållande i sig att det inte stör nämnvärt.
Betyg 5
2005-05-31 08:48
Tidig Irving. Man tänker flowerpower-flum. Och den känslan finns där. Det är lite förvirrat, det är en massa parallellhandlingar i New York, Alperna, Wien, Maine... Men allt kommer ihop på ett strålande sätt mot slutet. Varm, humoristisk, erotisk (Biggie, I want you), förvirrad...

I like it.
Betyg 5
2007-10-18 21:53
Den här boken fick mig att skratta högt flera gånger. Den är rolig och dråplig. Den hoppar fram och tillbaka i tiden, men allt knyts tillslut ihop. Jag kan varmt rekommendera den.
Betyg 4
2021-03-24 07:06
Jag har läst flera av John Irvings böcker och jag tycker hans äldre böcker är skrivna på ett slarvigare sätt, svårare att komma in i och lättare att tappa bort sig. Självaste handlingen är rolig och lättsam.
Betyg 3



Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vattenståndet
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund