bokrecensioner boktips

Änka i ett år

Författare: John Irving
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, spänning
ISBN: 9789146175735


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När vi först möter Ruth Cole är hon fyra år och bor hos sin mor, Marion, och sin far, en berömd barnboksförfattare. Vi möter också Eddie, en ung man med författardrömmar, som ska passa Ruth under sommaren. Men Eddie blir inte bara Ruths barnvakt utan också Marions älskare...

Många år ska gå innan de stöter ihop igen. Eddie och Ruth är nu båda författare - Eddie en mindre framgångsrik sådan; Ruth är berömd, men hämmad i sina relationer, särskilt till män.[br]För att bryta sig ur sin isolering beslutar hon att ta upp sitt livsprojekt: att följa en prostituerad i hennes arbete. Men det syndfulla livet i Amsterdam blir inte riktigt som Ruth tänkt...

Änka i ett år är en känsloladdad kärlekshistoria, komisk, våldsam och erotisk, men också en berättelse om obeveklig sorg och om tidens gång.
Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Änka i ett år :
2005-06-29 10:58
Första delen av boken är helt fantastisk. John Irving är verkligen en Berättare i ordets fulla bemärkelse! Varenda ord är en ren njutning, åh, jag ville inte lägga boken ifrån mig en sekund och samtidigt ville jag ju inte den skulle ta slut.

Tyvärr är den andra halvan (i nutid) inte alls lika gripande, jag önskar Irving skulle släppt historien i dået. Då skulle det varit en given 5:a, nu blir det en 4:a.. Men fortfarande en mycket läsvärd roman, som också blivit film:
"Door in the floor"
Betyg 4
2006-01-01 19:41
En besvikelse. Alldeles för mycket berättarglädje, och alldeles för lite känslor.
Betyg 3
2010-03-11 00:15
Jag blev också lite besviken då jag tycker extremt mycket om allt annat jag läst av Irving. Dock är denna på intet sätt dålig. Del 1 och 3 är mycket bra men jag tappade intresset lite i del 2.

Jag tycker inte riktigt Irving får till karaktärerna. Ruth gillar jag inte och Eddie och Hannah känns svaga. Marion och Ted däremot tycker jag om att läsa om.

Språket håller dock Irvingklass och man får sig några skratt även om det inte är i närheten av t ex Garp. Betyg mellan en stark 3a och en svag 4a. jag dömmer nog hårt för att mina förväntningar på Irving är högre. 3 får det bli.
Betyg 3
2022-11-14 06:45
Har läst flera böcker av John Irving och några stycken har varit sådan besvikelse men jag kommer fortsätta läsa allt jag kommer över med honom för när han är bra då är hans böcker fantastiska. Änka i ett år har fått mig att skratta .Irvings porträtt, hans karaktär beskrivningar är oslagbara. Personerna blir livs levande framför en Det bästa är att han inte bara beskriver huvudkaraktärerna utan varje biperson käns viktig när man läser hur liten plats personen än har i hans berättelse
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Änka i ett år
Liknande böcker:
Ormens år
 U. Ewerman
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Åh William
 E. Strout
Båten
 L. Lundberg
Bittert hat
 L. Masterson
Papperspalatset
 M. Cowley Heller
Andromeda
 T. Bohman