bokrecensioner boktips

Sista natten i Twisted River

Originaltitel: Last Night in Twisted River
Författare: John Irving
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789170018879


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
John Irvings nya roman, enligt många kritiker hans allra bästa, är ytterligare ett prov på den berättarkonst som gjort honom känd över hela världen. Och Sista natten i Twisted River är tvivelsutan ett mäktigt bygge, fyllt av den för Irving så typiska kombinationen av humor och stort allvar.
Här ger John Irving liv åt en rad färgstarka personligheter i en berättelse som formar sig till en underbart ringlande skröna. Skådeplatsen är till en början det lilla sågverkssamhället Twisted River i norra New Hampshires skogar. Det är i mitten av femtiotalet, och i centrum står den italienskättade kocken Dominic och utfodrar skogshuggare och flottare; sonen Danny, blivande stjärnförfattare, och så småningom även Dannys son. Här finns också den grovkornige Ketchum, väderbiten lumberjack och speciell vän till familjen. Utifrån Twisted River startar sedan en fem decennier lång odyssé som också är en flykt, hals över huvud, efter att en halvindianska tagits för en hotfull björn och ett slag med en stekpanna av gjutjärn skjutit iväg berättelsen rakt in i framtiden.

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista natten i Twisted River :
2012-02-04 14:33
Första delen var OK men jag kommer inte läsa ut hela. Jag tycker att hans berättarkonst är ganska träig.
Betyg 2
2016-06-20 08:19
Jag älskar John Irwing berättarform, han skapar en historia med djup och låter läsarna lära känna karaktärerna väl, och hans karaktärer är alltid starka personligheter, inga hjältar utan tvärt om med mänskliga brister. Sista natten i Twisted River är en jätte bra roman som tar till spännande platser och får oss bli ett med berättelsen.
Betyg 4
Liknande böcker:
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Dagar utan slut
 S. Barry
Amado Mio
 P. Pasolini