bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ciderhusreglerna
Den fjärde handen
En bön för Owen Meany
Garp och hans värld
Hotell New Hampshire
Sista natten i Twisted..
Släpp björnarna loss
Tills jag finner dig
Vattenståndet
Welterviktsäktenskapet
Änka i ett år
Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley
Snusk: Två osedliga be..
 A. Bennett
Din styvmor Rebecka
 M. Jeffmar
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Den vita staden
 K. Ramqvist
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerCirkusens son

 
Originaltitel: The son of the Circus
Författare: John Irving
Genre: Roman
Utgivningsår: 1994
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Handlingen i Cirkusens son utspelar sig i Indien och bland många färgstarka personer spelar Dr Darawalla, den excentriska ortopedien , en stor roll. Han har en något egendomligt hobby. Han samlar dvärg los för att lösa gåtan med dvärgväxt. Dessutom skriver han manus till den indiska filmindustrin. Hans berättelse handlar om inspektör Dhar som både älskas och hatas av filmpubliken. Så verkar dr Daruwallas filmmanus bli Sanna när ett mord begås och en riktig Dhar dyker upp.
Dessutom finns här en adoptivson och hans tvillingbror, en cirkusdvärg och en mystisk skönhet, smutsiga hippies och andra osannolika existenser, allt skildras med stor och mustig berättarglädje.

Utdrag ur boken:
Men om nu gamle Lowij gick till angrepp mot hinduerna, var han lika kränkande när han talade om muslimer-" alla muslimer borde få en stekt gris hemskickade till jul!" Och hans åsikter om den romerska- katolska kyrkan var synnerligen barska. Han ansåg att varenda katolik borde drivas ur Goa - eller ännu hellre avrättas offentligt till minnen av de förföljelse som de ( katolikerk) hade ägnat sig åt alla de offer som de bränt på bål. Han deklarerade att " den avskyvärda grymhet som avbildades på krucifixet inte borde tillåtas i Indien" han menade då symboliken kring Kristus på korset, som han kallade " en sorts västerländsk pornografi" dessutom förkunnade han att alla protestanter var smygkalvinister och att Calvin var smyghindu ! Lowij avskydde allt som påminde om mänsklig ondska - för att inte tala om tron på en gudomlig predestination , något som han kallade " ett kristet dharma " han citerade gärna Martin Luther , som enligt honom lär ha sagt :" det kan väl inte vara något fel att ta till en riktigt bra lögn för en god sak och för den kristna kyrkans bästa?" Med detta menade Lowij att han trodde på den fria viljan och på så kallade goda gärningar och " på ingen satans Gud överhuvudtaget "

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Cirkusens son :


bonadea 2013-06-04 15:48
John Irving är mästare på att skapa historier med intressanta karaktärer , han blandar allvar med tragedi och det något komisk i hans berättelse . Cirkusens son är underbar bok , det e fantastiskt att få tag i något så bra.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Cirkusens son


  Köp boken som film på cdon: