bokrecensioner boktips

Rapsbaggarna

Författare: Karin Brunk Holmqvist
Genre: Roman
ISBN: 9189680839


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen, där vardagen består avcykelturer till handelsboden och tillsyn på avstånd av det gamla föräldrahemmet. Men förändringar stundar.
Barndomshemmet blir behandlingshem för kvinnor, och rykten går om märkliga rundlar i bröderna rapsåker. Ett litet missförstånd i TV-kameran och karusellen är igång. Karin Brunk Holmqvists förmåga att skildra vad som sker när stad möter landsbygd, gammalt möter nytt, känns igen från Potensgivarna. Med Rapsbaggarna är hon i högform: sprudlande, träffsäker och som alltid med en öm glimt i ögat.


Utdrag ur boken:
- Ni är ena riktiga mysgubbar, det sa jag till Kvällsposten också.
- Vadå Kvällsposten? Albert ser frågande ut.
- Behövde lite stålar, så jag ringde och tipsade.
- Om vadå?
- Kan ni se löpsedlarna framför er? Två äldre gubbar i Onslunda har under ett par dagar hållit en ung flicka inspärrad i husarrest. Får jag inte en tusing för det tipset så vet i fan vad jag skulle få det för.
Bröderna flämtade. Henning reste sig så häftigt att tidningstrave på soffan föll i golvet.
- Lugn, lugn det var bara som jag tänkte, och det blev aldrig något. Får man inte skoja heller i detta hus? Inget dass, ingen teve och kläderna får hänga här innen när man för en gångs skull har chans att få lite lantluft i dom.

Medelbetyg: 3,75 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rapsbaggarna :
2007-07-13 08:03
Vi får möta de rara bröderna Henning och Albert som bor i en liten by på Österlen i Skåne. De är alltid till lags och lever ett påvert men tillfredsställande liv. Oj, vad mycket jag kände igen från min mormors dagar! Det var riktigt nostalgiskt!!!

Boken är humoristisk, charmig och är en perfekt sommarbok!
Betyg 4
2008-07-29 20:04
Hej,
Tycker om Karin Brunk Holmqvist sätt att skriva. Mysiga skildringar av både personer och miljö. Charmig berättelse.
Betyg 4
2009-06-17 15:40
En mycket trevlig bok om hur gubbarna på landet lever som inte har en kvinna i huset. Full av humor och mycket skratt. Man kan se dem framför sig när man arbetar som distriktsköterska, då har man träffat dessa bröder.
Betyg 4
2009-08-24 10:48
Detta var en lättläst och rätt mysig bok med trivsamma miljöer. Herrarna är lite gammalmodiga men det e roligt att läsa om dem. En lättläst bok för lata dagar.
Betyg 3
2009-12-28 11:38
Gillar Karins enkla och lättlästa böcker. Hon är fenomenal på att beskriva både miljlöer och karaktärer. Hennes charmiga gubbar Henning och Albert kommer jag att minnas länge. En bok med hög mysfaktor.
Betyg 4
2012-02-10 16:09
Ännu en härlig, varm och humoristisk roman av Karin Brunk Holmqvist. Liksom i hennes andra böcker får vi möta äldre människor med en speciell och nära relation till varandra och följa dem i deras vardagsäventyr. Fast dessa äventyr är alltid lika till synes osannolika och annorlunda, så också denna gång. I detta fallet är det de båda bröderna Henning och Albert, som med intresse följer förändringarna av sitt gamla barndomshem på andra sidan åkern. Och plötsligt blir denna åker som bröderna så flitigt trampat omkring på centrum för all uppmärksamhet. Brödernas lugna vardag på gården är ett minne blott och karusellen drar igång, och utan att de själva riktigt förstår hur det gått till är bröderna orsaken till alltihop! Kan verkligen rekommendera Rapsbaggarna och andra böcker av samma författare för den som vill ha både ett leende på läpparna och ett gott skratt!
Betyg 5
2012-12-12 21:57
Det är lätt att bli förtjust i de två gamla bröderna Henning och Albert. Lite av original är de där de bor i det omoderna huset utan TV och badrum. Men en begagnad radio hade de så nyheterna kunde de höra. Ingen dagstidning men det fungerade ju bra med de gamla tidningarna som varorna sveptes in i när det handlades i byaffären. Tidningarna slätades ut och lästes när de kom hem.
Den här boken är småmysig och roande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rapsbaggarna
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
På egna ben
 S. OFlanagan
Eldsjäl
 A. Åhman
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund