bokrecensioner boktips

Lättklätt i Tryckkammaren

Författare: Karin Brunk Holmqvist
Genre: Roman
Ämnesord: humor, pensionärer, österlen
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789178355167


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det lilla huset i Ljunglyckorna på Österlen passar perfekt för pensionärerna Agnes och Adolf. De trivdes aldrig i lägenheten inne i samhället. Agnes tänker påta i trädgården och så ska hon äntligen skaffa katt. Adolfs plan är mer stillasittande och han förstår inte vad de ska med ett kattskrälle till, men snart nog får han annat att tänka på. För i husen omkring sker det saker!

Grannparet Rut och Herman blir snabbt deras vänner, och herrarna tar för vana att försvinna in i Hermans bod på kvällarna. Där vankas det starka drycker och lättklädda damer

Annat är det hos Lutz, grannen på andra sidan. Från hans tomt hörs ett fasligt väsen och vad det än är han bygger så är skapelsen både stor och hemlig. Är det Frankensteins monster som döljer sig under presenningen, oroar sig Adolf.

Ja, märkliga ting sker i bygden. Det viskas om osaliga andar, och någon kör omkring i en gammal likbil med en amerikansk flagga vajande från antennen. Ljunglyckorna kommer aldrig bli sig likt igen.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lättklätt i Tryckkammaren :
2020-11-16 04:46
Jag uppskattar det faktum att det finns författare som Karin Brunk Holmqvist som väl främst skriver böcker för att tilltala de 70+, det är hon väl nästan ensam om att göra nuförtiden. Mitt eget förhållande till hennes böcker är väldigt ojämn. Hon har skrivit ett flertal mycket charmiga romaner, såsom: Potensgivarna (1997), Villa Bonita (2006), Sirila gentlemen sökes (2007), Kaffe med musik (2011), Surt sa räven om rabarberna (2012) och Damen med bysten (2019).
Sedan har hon också skrivit ett flertal böcker som inte alls tilltalat mig. Och tyvärr hamnar även den här boken i den kategorin. Den är lättläst, välskriven och småcharmig på sina håll. Samtidigt är den tyvärr ganska så ointressant. Berättelsen som sådan är svag och griper inte tag i mig, inte heller karaktärerna intresserar mig särskilt mycket.
Efter dryga åtta kapitel lägger jag den här boken ifrån mig. Den kommer säkerligen tilltala många av hennes läsare, men personligen kan jag mycket hellre rekommendera någon av de andra böcker jag nämnt av henne ovan, än denna.
Slutbetyg, en 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lättklätt i Tryckkammaren
Liknande böcker:
Eldsjäl
 A. Åhman
En omoralisk historia
 P. Sörman
Profeten och idioten
 J. Jonasson
Från och med nu
 M. Haag
Skördeoffer
 L. Torstenson
Benny älskar baklava
 M. Jisander
Psmith ordnar saken
 P. Wodehouse
Frankissstein
 J. Winterson
Prick till prick
 C. Ahern