bokrecensioner boktips

Damen med bysten

Författare: Karin Brunk Holmqvist
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kultur, pensionärer, österlen, väninnor, bedragare
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789178352487


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.

En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.

När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran.

I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.

Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus. Följ med in i en varm och humoristisk berättelse i sann Karin Brunk Holmqvist-anda!
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Damen med bysten :
2019-09-13 23:44
Varm, lättlyssnad och småunderhållande pensionärsbok. Som perfekt att lyssna på en dag med tvätt och städning. Jag tyckte om karaktärerna och småskrattade några gånger för mig själv. Jag har inte tyckt om alla av Karins böcker, men de som jag har tyckt om har jag tyckt varit riktigt bra och vardagsnära. Det är trevligt att få läsa böcker där små tanter för en gång skull kan få ha huvudrollen i dramat.
Gunilla Leining läser som vanligt bra, men personligen föredrar jag Lena-Pia Bernhardsson som läste in några av de första av Karins böcker som ljudbok. Jag tycker hennes röst och tonfall passar bättre till den målgrupp som har huvudrollerna i dessa små böcker.
Slutbetyg, en 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Damen med bysten
Liknande böcker:
Huset Versace
 D. Ball
En omoralisk historia
 P. Sörman
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
Sången om Akilles
 M. Miller
Profeten och idioten
 J. Jonasson
Från och med nu
 M. Haag
Skördeoffer
 L. Torstenson
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Fasader
 V. Höglund