bokrecensioner boktips

Villa Bonita

Författare: Karin Brunk Holmqvist
Genre: Roman
Ämnesord: demens, företagsamhet, psykologi
ISBN: 9189680715


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

De gamla barndomskamraterna Bonita och Doris träffas igen efter 40 år. Doris har ett nytt arbete, men allt verkar inte stå rätt till med företaget. Tillsammans med Bonita bestämmer hon sig för att ta reda på vad de skumma arbetsgivarna egentligen sysslar med. Humoristisk och värmande underhållning när den är som bäst. Bonita och Doris var en gång fnissiga tonåringar, grannar och bästa vänner. De möts igen mer än 40 år senare på Doris mammas begravning, och det tar inte lång tid innan de åker till Göteborg för att ta reda på vad Doris skumma arbetsgivare sysslar med för något.

Medelbetyg: 3,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Villa Bonita :
2006-10-22 18:23
Doris och Bonita är gamla bardomskompisar men har kommit ifrån varandra under årens lopp. Doris har levt ett vanligt liv i Malmö med man (kraschat äktenskap) och jobb. Bonita har levt kvar i Ystad i barndomshemmet där hon sköter om sin dementa gamla mor. Hon är tafatt och socialt lite off. Hur hon försörjer sig får vi aldrig veta men huset hon bor i är så pass stort så att det går att hyra ut rum i det om Bonita hade velat det.

Vid en begravning träffas så Doris och Bonita. Det slutar med att Doris flyttar tillbaka till sitt barndomshem i Ystad och bor nu granne med Bonita. Doris jobbar som sekreterare på distans. Hon vet inte mycket om sina arbetsgivare men beslutar sig för att ta reda mer om dem.

Doris och Bonita åker på äventyr och blir lite busiga. Mer ska jag inte avslöja.

Boken hade sina komiska inslag men - handen på hjärtat - det intresserade mig faktiskt inte att läsa om två äldre damers strapatser. Dessutom tyckte jag att handlingen var ganska osannolik i vissa delar.
Betyg 3
2006-12-13 18:31
En finurlig liten historia om två företagsamma damer i Ystad. Boken är lättläst och gjord med en massa gott humör.
Betyg 3
2008-07-18 19:52
Hej,
detta är en humoristisk utvecklingsroman och för min del blir det plus i kanten eftersom det handlar om Ystad där jag är född och bor i närheten. Blir lite extra roligt då. Annars är historien enkel, lite orealistisk, men ändå viss realism...:)
Betyg 4
2010-09-16 19:43
Tyvärr nådde den inte upp i samma klass som Rapsbaggarna men ändå en helt okej lättsam roman om två damer som hittar på lite av varje...
Betyg 3
2012-11-16 11:36
En småtrevlig och lite roande bok om två damer i Ystad. Ett stort plus för den verklighetstrogna senila mamman och de inpass som hon gjorde i berättelsen. Det som fachinerade mig var den personliga utveckling som damerna gick igenom. Boken är väl värd att läsa som ren avkoppling. Själv blev jag glad av att ta del av den.
Betyg 4
2017-03-27 21:50
Jag tycker att Karin Brunk Holmqvists böcker är ganska ojämna. Vissa har varit ganska trevliga, medan andra inte alls fallit mig i smaken. Den här boken däremot, Villa Bonita tyckte jag var riktigt bra. Det finns ett större allvar i handlingen än vad det brukar, och så tyckte jag dessutom jättemycket om de fina beskrivningarna av Bonita, Doris & Elvy.
Lättläst, underhållande och även gripande.
Mitt betyg blir en: 5:a!
Kan varmt rekommendera boken!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Villa Bonita
Liknande böcker:
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Fasader
 V. Höglund
Bitterfittan 2
 M. Sveland
Lektioner
 I. McEwan
Vill du veta?
 N. Erlick
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark