bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Djävulskyssen
Drömfångaren
Honungsfällan
Mystiska Milla och spö..
Mörkermannen
Nattsystern
Ormbäraren
Rödluvan
Sockerdöden
Sorgmantel
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOrkestergraven

 
Författare: Unni Lindell
Genre: Roman
ISBN: 9185625140
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ibland måste man helt enkelt genomföra det man bestämt sig för. Inte tveka utan bara göra det. Han skulle mörda henne. Snart skulle hon vara död.

Siv Ellen Blad, tonårsmamma, postkassörska och passionerad violinist, hittas mördad en natt i början av januari. Det tar inte lång tid innan kriminalkommissarie Cato Isaksen hittar möjliga misstänkta. En utflyttad äkta man. En potentiell älskare. Och det har funnits fler män i offrets närhet, män som haft möjlighet att döda och sedan låta sig uppslukas av natten utan att bli sedda.
Men vilket är motivet? Alla uppslag tycks glida som kvicksand mellan Cato Isaksens fingrar, gång på gång hamnar han i en återvändsgränd och får börja om från början.
Och hemma väntar familjen. Hustrun Bente, deras två tonårssöner och så minstingen Georg. Sjuåringen som Cato Isaksen har med en annan kvinna. Barnet som alltid kommer i kläm, pojken med den livliga fantasin.
När Georg börjar tala om farbrorn som hämtar honom på fritids avfärdar hans far det som ännu en låtsasvän. Men så går det upp för Cato Isaksen att den farbror Georg pratar om är den mördare han letar efter.


Medelbetyg: 2,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Orkestergraven :


Rosa 2007-07-09 07:21
Så får vi då åter träffa Cato och hans kolleger. En frånskild kvinna dör. Hennes baneman kan finnas både bland hennes arbetskamrater, bland vänner och bland den frånskilde mannens nya familjekrets.

Jag saknade lite av överraskningsmomentet som Unni Lindell har vant oss vid. Och så kunde man gott lagt lite mer fokus på Catos privatliv.

En svag fyra.
Betyg 4

helix 2008-07-08 15:33
En oengagerande kriminalgåta med platta personbeskrivningar. Och konstruerade historier. Lindell bestämmer sig för att beskriva händelserna. Punkt. Det blir inte intressant. Inget får man veta om Norge, inget om samhället som karaktärerna lever i. Känner man till Oslo kanske man fär lite igenkänningsvibbar, jag har knappt varit där och känner inte till några av vägarna och platserna Lindell räknar upp.
Hon försöker sig på lite psykologi också... Huvudkaraktären Cato Isaksen funderar i början, när fallet är färskt, att: "det gäller att ta vara på färgerna i början på utredningen... de bildar så småningom en hel regnbåge och det spelar roll på vilken plats färgerna finns..." Vilket new age-dravel. Dessutom visade sig inte alls någon regnbåge mot slutet.

Dock ska jag säga att det blir spännande de sista kapitlen. Men vägen dit är alldeles för ointressant.
Betyg 2

bonadea 2008-08-13 19:16
en helt okej kriminalroman, korta kapitel gör den lättläst
Betyg 3

Anfield 2013-10-04 09:44
Denna bok var väl så där hade förväntat mig mer.
Betyg 3

gun 2013-12-09 18:46
Cato Isaksen får uppleva hur det är när rädslan kommer inpå livet. Någon smyger sig alltför nära och sätter spår och Cato inser att hans son kan vara i fara.

En okay deckare men jag gillade inte uppläsaren till ljudboken. Inte bra med alltför jämna och sövande stämmor till denna typ av böcker.
Betyg 3

chrille112 2014-03-12 10:26
Första boken jag läst av Unni Lindell. Historien är det väl inget större fel på, men allt känns väldigt oengagerande. Och iskallt. Alla människor verkar leva i något sorts förtvivlan. Tillstymmelse till humor finns inte.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Orkestergraven


  Köp boken som film på cdon: