bokrecensioner boktips

Orkestergraven

Författare: Unni Lindell
Genre: Roman
ISBN: 9185625140


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ibland måste man helt enkelt genomföra det man bestämt sig för. Inte tveka utan bara göra det. Han skulle mörda henne. Snart skulle hon vara död.

Siv Ellen Blad, tonårsmamma, postkassörska och passionerad violinist, hittas mördad en natt i början av januari. Det tar inte lång tid innan kriminalkommissarie Cato Isaksen hittar möjliga misstänkta. En utflyttad äkta man. En potentiell älskare. Och det har funnits fler män i offrets närhet, män som haft möjlighet att döda och sedan låta sig uppslukas av natten utan att bli sedda.
Men vilket är motivet? Alla uppslag tycks glida som kvicksand mellan Cato Isaksens fingrar, gång på gång hamnar han i en återvändsgränd och får börja om från början.
Och hemma väntar familjen. Hustrun Bente, deras två tonårssöner och så minstingen Georg. Sjuåringen som Cato Isaksen har med en annan kvinna. Barnet som alltid kommer i kläm, pojken med den livliga fantasin.
När Georg börjar tala om farbrorn som hämtar honom på fritids avfärdar hans far det som ännu en låtsasvän. Men så går det upp för Cato Isaksen att den farbror Georg pratar om är den mördare han letar efter.

Medelbetyg: 2,88 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Orkestergraven :
2007-07-09 07:21
Så får vi då åter träffa Cato och hans kolleger. En frånskild kvinna dör. Hennes baneman kan finnas både bland hennes arbetskamrater, bland vänner och bland den frånskilde mannens nya familjekrets.

Jag saknade lite av överraskningsmomentet som Unni Lindell har vant oss vid. Och så kunde man gott lagt lite mer fokus på Catos privatliv.

En svag fyra.
Betyg 4
2008-07-08 15:33
En oengagerande kriminalgåta med platta personbeskrivningar. Och konstruerade historier. Lindell bestämmer sig för att beskriva händelserna. Punkt. Det blir inte intressant. Inget får man veta om Norge, inget om samhället som karaktärerna lever i. Känner man till Oslo kanske man fär lite igenkänningsvibbar, jag har knappt varit där och känner inte till några av vägarna och platserna Lindell räknar upp.
Hon försöker sig på lite psykologi också... Huvudkaraktären Cato Isaksen funderar i början, när fallet är färskt, att: "det gäller att ta vara på färgerna i början på utredningen... de bildar så småningom en hel regnbåge och det spelar roll på vilken plats färgerna finns..." Vilket new age-dravel. Dessutom visade sig inte alls någon regnbåge mot slutet.

Dock ska jag säga att det blir spännande de sista kapitlen. Men vägen dit är alldeles för ointressant.
Betyg 2
2008-08-13 19:16
en helt okej kriminalroman, korta kapitel gör den lättläst
Betyg 3
2013-10-04 09:44
Denna bok var väl så där hade förväntat mig mer.
Betyg 3
2013-12-09 18:46
Cato Isaksen får uppleva hur det är när rädslan kommer inpå livet. Någon smyger sig alltför nära och sätter spår och Cato inser att hans son kan vara i fara.

En okay deckare men jag gillade inte uppläsaren till ljudboken. Inte bra med alltför jämna och sövande stämmor till denna typ av böcker.
Betyg 3
2014-03-12 10:26
Första boken jag läst av Unni Lindell. Historien är det väl inget större fel på, men allt känns väldigt oengagerande. Och iskallt. Alla människor verkar leva i något sorts förtvivlan. Tillstymmelse till humor finns inte.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Orkestergraven
Liknande böcker:
Gökungen
 L. Marklund
De sju vindarnas hus
 A. Estberg
En mor
 M. Gorkij
Brevvännerna
 E. Åhman Owetz
Isrosor och spisrosor
 G. Ninnisdotter
Fossilia
 G. Ninnisdotter