bokrecensioner boktips

Honungsfällan

Författare: Unni Lindell
Genre: Roman
ISBN: 9164202585


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vera Mattson avskyr när skolbarnen tar genvägen genom hennes trädgård. Hon har varnat dem, men de lyssnar inte, och hon är för gammal för att jaga ifatt dem.
En dag försvinner en av pojkarna på vägen hem. Och Vera var den sista som såg honom i livet.

Några dagar senare hittas en ung lettisk kvinna död. Sent på kvällen har hon lämnat sin arbetsplats och blivit påkörd av en bil. Men hon har även skador som inte kan ha orsakats av bilen.

De två fallen verkar till en början inte ha något med varandra att göra. Men så upptäcks en gemensam nämnare som antyder att det trots allt kan finnas ett samband. Samtidigt som det pågår en uppslitande maktkamp inom Oslopolisen måste Cato Isaksen och hans kollegor göra allt för att hitta kopplingen mellan händelserna. Maktkampen visar sig dock bli helt avgörande för fallets lösning innan katastrofen är ett faktum.

Medelbetyg: 3,5 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Honungsfällan :
2008-07-01 07:14
Så kom då den sjätte romanen om kriminalaren Cato Isaksen. Intrigen är bra och känns ganska verklig. Huvudpersonerna blev dock den här gången lite ytliga - förutom Cato själv. Men var verkligen Cato lika osympatisk i de andra böckerna ...? Minnet är kort men här var han nästintill jobbig i sitt revirpinkande.

Nåja, boken var bra och Unni Lindell borde ha blivit mer känd i Sverige än vad jag tror hon är.
Betyg 4
2008-11-12 12:40
En helt okej bok. Unni Lindell är bra som författare.
Betyg 3
2009-08-24 19:18
Okej bok. Bra förströelse på semestern. Medioker helt enkelt.
Betyg 3
2013-10-07 11:57
Denna var bättre än den förra, mycket bra så nu får vi ge oss på nästa . börjar fastna för Cato
Betyg 4
2013-11-26 22:13
En liten pojke försvinner spårlöst och snart därefter blir en kvinna dödad av en smitare. Det visar sig att det finns ett litet samband mellan händelserna och polisen inser att kvinnan blivit mördad och att det inte är en olycka.

Cato Isaksen leder utredningen men lägger mycket energi på att reta sig på en kvinnlig kollega och dennas hund. Han hatar att hon behandlar honom som en skolgrabb och dessutom att hon visar sig smart och omtyckt av de andra. Trots deras aggressiva utbrott mot varandra så lyckas de till sist lösa gåtorna och lägga ner stridsyxorna en stund.

En bra deckare som väcker intresse.

Betyg 4
Liknande böcker:
Mamma i soffa
 J. Virdborg
Quichotte
 S. Rushdie
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström