bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Djävulskyssen
Drömfångaren
Honungsfällan
Mystiska Milla och spö..
Mörkermannen
Nattsystern
Orkestergraven
Ormbäraren
Sockerdöden
Sorgmantel
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRödluvan

 
Författare: Unni Lindell
Genre: Deckare
Ämnesord: psykologi, thriller, mord
ISBN: 9164201562
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


»Jag mördade den första mannen då jag var fjorton. Sedan kunde jag inte sluta. Farliga män finns det många i världen. Men det finns också ett fåtal farliga kvinnor. Jag är en av dem!«
Judith, Lisbet och Carol växer upp hos sin mormor eftersom deras mor inte förmår att ta hand om dem. Genom livet bär de ett minne av en trasig barndom och en känsla av utanförskap. Men de små flickorna blir äldre och är snart vuxna kvinnor. Lisbet blir barnmorska och Judith fotograf medan Carol bara är alkoholiserad och misslyckad.
Men vem av dem är kvinnan som mördar män?
Deras vardagsliv ger inga ledtrådar, men genom deras relationer till omvärlden kommer vi närmare och närmare svaret. Så småningom avslöjas vem av systrarna det är, och vi följer henne i varje isande ögonblick när hon undanröjer de obehagliga män som plågar hennes tillvaro. Till slut kommer så en pensionerad polisman henne på spåren…

Rödluvan är en spännande och suggestiv kriminalthriller som avtecknar sig mot en fond av snö, is och vacker nordnorsk natur. Men handlingen är också stundtals förlagd till såväl Oslo som Island.

Medelbetyg: 3,5 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rödluvan :


Rosa 2005-06-25 16:48
Detta är den första boken av Unni Lindell som jag har läst som INTE handlar om kriminalpolisen Cato.

Boken handlar om tre systrar med lite taskig barndom. Vi får veta att en av dem mördar män men till en början vet vi inte vem av dem det är. Först hade jag lite svårt att hålla reda på de tre systrarna men när man så småningom fick reda på vem av dem det var som var mörderskan så fick deras karaktärer mer personlighet.

Boken var spännande och välskriven och helt i linje med Unni Lindells övriga böcker som jar har läst så blir aldrig slutet så som man trodde.

En mycket bra bok som jag kan rekommendera!
Betyg 4

marta153 2007-06-20 11:03
En annorlunda kriminalroman där vi efter halva boken får vi veta vem den skyldiga är. Efter detta blir det bara ännu mer spännande, kommer hon att åka dit för alla begångna mord? Lindell har skrivit en bok om något så ovanligt som en massmördande kvinna som till det yttre verkar vara precis som alla andra. Det är svårt att inte känna med huvudpersonen, utifrån sina erfarenheter och referensram agerar hon ju helt logiskt.
Betyg 4

MariaMaggan 2009-02-22 21:48
En bra deckare, men utan den nervpirrande spänningen som jag gillar. Jag tycker inte att man riktigt får lära känna karaktärerna så bra att man känner full sympati för dem. Intressant med en kvinnlig mördare och manliga offer, genren behöver verkligen omvända roller oftare!
Betyg 3

verran 2009-10-11 19:56
En lite annorlunda deckare där man från början får följa tre systrar, varav en en är mördare, men vem? Gillade upplägget och den var spännande intill slutet, som jag dock inte riktigt gillade....
Betyg 4

Anfield 2013-07-08 08:36
En bra bok !
Betyg 4

gun 2013-12-13 14:04
Tre systrars dystra barndom sätter spår för resten av livet. En av systrarna blir antastad som sexåring men lyckas fly från mannen. Händelsen plågar henne och hennes rädsla och ångest tar över i hennes vardag.
Många mord sker och att någon av flickorna är den skyldiga är en pensionerad polis övertygad om. Han sammanställer material för att övertyga en kvinnlig polis men denna är inte lika övertygad.

En spännande thriller.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rödluvan


  Köp boken som film på cdon: