bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Djävulskyssen
Drömfångaren
Honungsfällan
Mystiska Milla och spö..
Mörkermannen
Nattsystern
Orkestergraven
Ormbäraren
Rödluvan
Sorgmantel
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSockerdöden

 
Författare: Unni Lindell
Genre: Thriller
Ämnesord: hälsa, mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9186675882
 
Spänning:  7
Romantik:  1
Lärorik:  4
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jag måste få prata med dig, Martin. Nu ska jag berätta det allra värsta.
Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror liggande livlös på golvet. Tragedin avskrevs då som plötslig spädbarnsdöd. Nu får en vardaglig händelse Kari Helene att plötsligt minnas något helt annat. Något hon förträngt.
Polischefen Martin Egge är en gammal vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och kort därefter dör han på sjukhuset.
Oslopolisens våldsrotel får därmed ett ovanligt krävande och uppmärksammat mordfall på sitt bord. Men inspektör Marian Dahle drabbas även personligen. Om det kommer fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen. I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel, och lojaliteten till kriminalkommissarie Cato Isaksen och hela polisteamet på hårda prov.

Sockerdöden är en komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning. I hemlandet Norge klättrade boken snabbt upp till förstaplatsen på bästsäljarlistan.

Unni Lindell har etablerat sig som en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare och har vunnit flera stora litteraturpriser. Böckerna om kriminalkommissarie Cato Isaksen har översatts till arton språk och även blivit en populär tv-serie.

Medelbetyg: 3,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sockerdöden :


kristina_s 2011-03-16 20:38
Recension av Unni Lindells bok Sockerdöden

Boken är utgiven på Piratförlaget (2011) och innehåller 445 sidor.
Unni Lindell har etablerat sig som en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare och har vunnit flera stora litteraturpriser. Böckerna om kriminalkommissarie Cato Isaksen har översatts till arton språk och även blivit en populär tv-serie.

Handling: Detta är en kriminalroman där flera händelser och personer är involverade på ett eller annat sätt i ett fall som Oslos våldsrotel och kriminalkommissarie Cato Isaksen får på sitt bord.
Kriposchefen Martin Egge får ett sms från Kari Helene som för sexton år sedan hittade sin lillebror död på golvet. Orsaken var plötslig småbarnsdöd sades det. Men nu börjar Kari Helene minnas att det fanns något pulver på golvet där hennes lillebror låg. Den enda som hon litar på är Martin Egge och därför sms:ar hon till honom och ber att de ska träffas. Hennes egna föräldrar säger att det var Kari Helene som ströp sin lillebror med en kudde på grund av svartsjuka. Och det har hon trott på hela tiden och det har förstört hennes liv.

Den 28 december kör Martin Egge iväg för att träffa Kari Helene, men på ett industriområde blir han påkörd och dagen efter dör han på Ullevåls sjukhus.
Marian Dahle som jobbar under Cato Isaksen blir alldeles till sig av sorg. Martin Egge har en gång hjälpt henne när hon var sexton år, när hon vara nära att mista livet i en tragisk händelse. Han har sedan dess varit hennes stora trygghet.
Kari Helenes pappa John Gustav har skumma affärer tillsammans med män som man inte kan lita på och John Gustav är själv en obehaglig man. Har John Gustav och hans gäng något att göra med mordet på Martin Egge?
Både Cato Isaksen och Marian Dahle letar efter Martin Egges mördare. Marian gör gärna egna efterforskningar som inte ses med blida ögon av Catao Isaksen. Det går så långt att hon själv blir misstänkt. Efter en lång och besvärlig jakt bli det omständiga fallet till slut löst och det är kanske inte alls som man tänkt sig.

Som alltid är Unni Lindells kriminalromaner väldigt innehållsrika. Många olika karaktärer som rör sig i många olika miljöer. Jag tycker dock att handlingen är lite ojämn skriven. Ibland händer det så mycket att det är svårt att hänga med och ibland händer ingenting. Det känns mest som utfyllnad för att boken ska bli så lång som möjligt. Därför är de ingen sträckläsarbok, som den kunde varit om den haft cirka hundra sidor mindre. Då hade bladvändareffekten infunnit sig. Annars är den väldigt trevligt skriven och Unni Lindell kan verkligen lägga orden på ett sätt så romanen blir lättläst och underhållande.

Betyg 3/5 Kristina Simar 2011-03-16 (26) www.kristinasimarlektor.se
Betyg 3

verran 2012-07-09 13:30
Lyssnade på den som ljudbok och detta gjorde den sig bra som. Uppläsaren var dessutom mycket proffsig. Gillade deckaren och det var intressanta personer med i den och handlingen gick framåt i lagom takt.
Betyg 4

Otimala 2012-08-19 11:13
Unni Lindell är nog min favorit bland de norska författarna. (Givetvis med undantag gör Jo Nesbø!) Hon skriver bra och utan överdrifter, personerna lever och handlingen är spännande. Och hon har inte för bråttom att bli klar, utan att det blir trist. Cato Isaksen och Marian Dahle känns som gamla bekanta vid det här laget. Dahle har naturligtvis en tragisk bakgrund, men hon är en helt annan typ än de vanliga schablonerna. Hon är upprorisk i allmänhet, och egensinnig i synnerhet. Hon struntar helt regler och går sin egen väg, på ett minst sagt störande sätt många ggr. Ändå är det svårt att inte tycka om henne, det finns alltid ngn slags tanke med hennes tanklösheter. Här blir hon också personligt involverad i fallet, och det ställer till det extra mkt. En spännande och underhållande bok, med oväntade vändningar. Klart läsvärd!
Betyg 4

Anfield 2013-10-15 09:03
Riktigt bra och spännand.
Betyg 4

gun 2013-11-30 11:10
Cato Isaksen har svårt att klara att Marian Dahle följer sina egna spelregler och att dessa leder till uppklarande av brott. Marian Dahle blir avstängd men fortsätter ändå att försöka följa ett fall för att få klarhet. Detta gör att hon kan tipsa polisen om en narkotikaliga men samtidigt blir hon upptäckt av skurkarna.

En spännande historia med många vändningar vilket gör att intresset hålls på topp.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sockerdöden


  Köp boken som film på cdon: