bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Djävulskyssen
Drömfångaren
Honungsfällan
Mystiska Milla och spö..
Mörkermannen
Nattsystern
Orkestergraven
Ormbäraren
Rödluvan
Sockerdöden
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSorgmantel

 
Författare: Unni Lindell
Genre: Deckare
ISBN: 9789164201065
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I en lägenhet i Oslo hittas en 32-årig kvinna, Ester Synnøve Lønn, med halsen avskuren. Allt pekar på att hennes före detta man är den skyldige. Speciellt sedan han kidnappat sonen och flytt undan polisen. Medan kriminalkommissarie Cato Isaksen arbetar med fallet växer bilden fram av en liten sluten vänkrets: tre kvinnor och en man som känt varandra sedan skoltiden. Men vänskapen tycks ha mörka underströmmar. Ingen vill närmare beröra vad som utspelat sig mellan dem i det förflutna. Runt de fyra finns en rad personer – kamrater, föräldrar, släktingar, en karismatisk teaterregissör och en efterbliven ung man ... Det som först framstått som ett solklart svartsjukedrama blir efter hand alltmer komplicerat och allt otäckare.


Medelbetyg: 3,33 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sorgmantel :


Rosa 2004-05-03 12:50
En bra och välskriven bok som känns äkta och verklig. Klart läsvärd!
Betyg 4

Stumpan 2004-09-13 17:57
Den första boken av Unni jag läst, och jag blev inte besviken! Idag har jag köpt två av hennes andra böcker, Ormbäraren och Nattsystern. Dom ser jag fram emot att läsa :-)
Betyg 4

sundin 2004-09-20 09:47
Det här är en dussindeckare som inte bjuder på något nytt. Intrigen är alltför tråkig och historien berättas inte på något orginellt eller spännande sätt, även om det säkerligen är tanken. Det tar en hiskelig tid för författaren att beskriva ett visst händelseförlopp, vilket inte alls för handlingen framåt. Det känns som om Unni Lindell gör allt för att framstå som en orginell och smart deckarförfattare men jag tycker inte hon lyckas med det. Bokens verklighet och dess personer blir alltför stereotypa; byfånen sitter och vankar när han är nervös och den gamla damen som är ett viktigt vittne är nyfiken på ett sätt såsom gamla damer bara är nyfikna på film och i böcker. Betyget blir en tvåa istället för en etta utifrån att författaren trots allt lyckas förmedla ett visst överaskningsmoment i bokens upplösning.
Betyg 2

gun 2019-03-18 19:11
Cato Isaksson verkar inte vara i sin bästa form när han ställs inför ett brutalt mord och sen till en upptäckt av ett upphittat kvinnoskelett. Det kommer upp mycket svår mobbing när Cato söker uppgifter om offren. Boken inger obehag men den är helt klart värd att ta del av. Upplösningen var oväntad.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sorgmantel


  Köp boken som film på cdon: