bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A painted house
Advokaten
Agenten
Bekännelsen
Brödraskapet
Camino Island
Coachen
De utvalda
Den oskyldige mannen
Den samvetslöse
Det målade huset
Domarens brev
Domen
Dödscellen
Firman
Försvararen
Gray mountain
I mullbärsträdets skugga
Julfritt
Klienten
Partners
Pelikanfallet
Processen
Regnmakaren
Svindlaren
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTestamentet

 
Originaltitel: The testament
Författare: John Grisham
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, kultur
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9780440234746
 
Spänning:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Troy Phelan har dragit sig undan världen och söker ett sätt att dö. Han råkar också vara en av USA:s rikaste män, värd ca 11 miljarder dollar. Hans arvingar har länge kretsat kring honom som gamar i väntan på sitt byte. Desto obehagligare blir överraskningen den dag testamentet öppnas och en obekant utomäktenskaplig dotter kommer in i bilden.
Nate ORiley är en illa åtgången advokat som söker ett sätt att leva. Nyss utsläppt från avgiftningskliniken och med sitt äktenskap i spillror blir det hans uppgift att finna den okända arvtagerskan, djupt inne i den brasilianska djungeln. En resa in i mörkrets hjärta.
Rachel Lane arbetar hårt som missionär och är lycklig med sitt liv. Hon vägrar att befatta sig med den förmögenhet som hon fått ärva. Men vad händer då med alla dessa 11 miljarder dollar?

Testamentet är en stor och spännande roman om pengarna och livet, om rättvisa och moral. En ny formidabel fullträff av en mästerlig berättare: John Grisham.

John Grisham arbetade som advokat innan han blev författare på heltid. Han har givit ut tio böcker, som samtliga är internationella bestsellers. De har översatts till tjugoåtta språk och flera av dem har också blivit framgångsrika filmer.

Utdrag ur boken:
"Jag föreslår att ni läser upp testamentet" sade Josh.
Domare Wycleff tänkte definitivt göra det. Han såg framför sig samma scen som Josh. Det skulle bli en av hans finaste stunder, uppläsandet av ett testamente som fördelade elva miljarder dollar.
"Jag förmodar att testamentet är en mula kontroversiellt", sade domaren.
"Det är djävulskt."


Medelbetyg: 3,64 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Testamentet :


Jenny 2006-06-19 18:37
Även om detta är en thriller känns den mer som en äventyrsbok. Den är olik andra Grisham-romaner på det sättet att fokusen inte sätts på själva rättstvisten den här gången. Fokusen är istället lagt på den nyss avgiftade advokaterna Nate O´Riley. Han söker efter Rachel Lane, arvtagare till en stor förmögenhet i Brasiliens djungler. Förmögenheten är efter en av USA:s rikaste män, Troy Phelan, värd cirka 11 miljarder dollar. Hans testamente gör de andra arvingarna i princip arvlösa och istället får de veta att hela arvet gått till denna Rachel Lane, en hittills okänd oäkta dotter, en missionär bland indianstammarna i Brasilien. När Nate efter en lång resa för att försöka hitta Rachel, kommer han även till insikt om många saker i sitt liv som han bestämmer sig för att förändra.

Trots att denna bok mer är en roman än en thriller, saknar den inte spänning. Det är fängslande att läsa om Nates farliga resa bland alligatorer, anakondor och malariamyggor i Brasiliens träskmarker. Det är om än lite okaraktäristiskt för att vara Grisham. Trots att Grisham har en karriär som advokat bakom sig, fyller han inte böckerna med obegripliga juridiska termer. "Testamentet" läser man ut ganska snabbt. Boken är lättläst och mycket underhållande. Klart läsvärd!
Betyg 4

koala_75 2006-07-19 13:04
Lättläst spännande och underhållande.
Betyg 3

Rosa 2006-07-19 13:52
Typisk Grisham-bok. Underhållande och ganska ingående.
Betyg 4

LindaJ 2008-06-23 13:11
Intressant handling,komiska karaktärer i barnen och dess mödrar.
Man kan nästan föreställa sig hur stackars Nate känner sig på väg att hitta arvtagerskan.
Tycker Grisham berättar väldigt levande och målande.
Betyg 3

vikingo 2008-08-16 04:40
Välskriven och bra bok
Betyg 4

Uffeman 2009-04-09 15:53
För alla äventyrslystna pojkar och flickor. Här kommer Grishams svar på de klassiska äventyrsböckerna.
Betyg 4

tetris 2009-12-29 13:41
Grishams böcker är alltid läsvärda. Den här boken har också en bra story med en handling som rycker med läsaren. Slutet drar ner betyget ett snäpp.
Betyg 4

Spaniard 2012-01-22 00:17
En äventyrlig Grisham. Uppfriskande. Vi är ju bortskämda med kvalitet kring juridiska dilemman men det har varit en del upprepningar från den framgångsrike Grisham. Här tar han ett kliv ut i mer äventyrliga miljöer och han gör det bra.

En av USA:s rikaste män lämnar efter sig ett överraskande testamante och den slitna advokaten Nate O'Riley får uppdraget att finna en okänd arvtagerska. Det visar sig att hon arbetar som missionär bland indianer i Brasiliens djungel. En fantastisk historia.

När Grisham för en gångs skull tar ut svängarna blir det mer mångnyanserat och mer intressant. Det är en berättelse om girighet, rättvisa och moral. Men också en skildring av människors kamp mot sig själva. En mycket läsvärd historia som är oviss ända in i kaklet.

Rekommenderas.
Betyg 4

bonadea 2012-01-22 06:43
En välskriven och spänande från första sidan..
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Testamentet


  Köp boken som film på cdon: