bokrecensioner boktips

Testamentet

Originaltitel: The testament
Författare: John Grisham
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, kultur
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9780440234746


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Troy Phelan har dragit sig undan världen och söker ett sätt att dö. Han råkar också vara en av USA:s rikaste män, värd ca 11 miljarder dollar. Hans arvingar har länge kretsat kring honom som gamar i väntan på sitt byte. Desto obehagligare blir överraskningen den dag testamentet öppnas och en obekant utomäktenskaplig dotter kommer in i bilden.
Nate ORiley är en illa åtgången advokat som söker ett sätt att leva. Nyss utsläppt från avgiftningskliniken och med sitt äktenskap i spillror blir det hans uppgift att finna den okända arvtagerskan, djupt inne i den brasilianska djungeln. En resa in i mörkrets hjärta.
Rachel Lane arbetar hårt som missionär och är lycklig med sitt liv. Hon vägrar att befatta sig med den förmögenhet som hon fått ärva. Men vad händer då med alla dessa 11 miljarder dollar?

Testamentet är en stor och spännande roman om pengarna och livet, om rättvisa och moral. En ny formidabel fullträff av en mästerlig berättare: John Grisham.

John Grisham arbetade som advokat innan han blev författare på heltid. Han har givit ut tio böcker, som samtliga är internationella bestsellers. De har översatts till tjugoåtta språk och flera av dem har också blivit framgångsrika filmer.

Utdrag ur boken:
"Jag föreslår att ni läser upp testamentet" sade Josh.
Domare Wycleff tänkte definitivt göra det. Han såg framför sig samma scen som Josh. Det skulle bli en av hans finaste stunder, uppläsandet av ett testamente som fördelade elva miljarder dollar.
"Jag förmodar att testamentet är en mula kontroversiellt", sade domaren.
"Det är djävulskt."

Medelbetyg: 3,64 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Testamentet :
2006-06-19 18:37
Även om detta är en thriller känns den mer som en äventyrsbok. Den är olik andra Grisham-romaner på det sättet att fokusen inte sätts på själva rättstvisten den här gången. Fokusen är istället lagt på den nyss avgiftade advokaterna Nate O´Riley. Han söker efter Rachel Lane, arvtagare till en stor förmögenhet i Brasiliens djungler. Förmögenheten är efter en av USA:s rikaste män, Troy Phelan, värd cirka 11 miljarder dollar. Hans testamente gör de andra arvingarna i princip arvlösa och istället får de veta att hela arvet gått till denna Rachel Lane, en hittills okänd oäkta dotter, en missionär bland indianstammarna i Brasilien. När Nate efter en lång resa för att försöka hitta Rachel, kommer han även till insikt om många saker i sitt liv som han bestämmer sig för att förändra.

Trots att denna bok mer är en roman än en thriller, saknar den inte spänning. Det är fängslande att läsa om Nates farliga resa bland alligatorer, anakondor och malariamyggor i Brasiliens träskmarker. Det är om än lite okaraktäristiskt för att vara Grisham. Trots att Grisham har en karriär som advokat bakom sig, fyller han inte böckerna med obegripliga juridiska termer. "Testamentet" läser man ut ganska snabbt. Boken är lättläst och mycket underhållande. Klart läsvärd!
Betyg 4
2006-07-19 13:04
Lättläst spännande och underhållande.
Betyg 3
2006-07-19 13:52
Typisk Grisham-bok. Underhållande och ganska ingående.
Betyg 4
2008-06-23 13:11
Intressant handling,komiska karaktärer i barnen och dess mödrar.
Man kan nästan föreställa sig hur stackars Nate känner sig på väg att hitta arvtagerskan.
Tycker Grisham berättar väldigt levande och målande.
Betyg 3
2008-08-16 04:40
Välskriven och bra bok
Betyg 4
2009-04-09 15:53
För alla äventyrslystna pojkar och flickor. Här kommer Grishams svar på de klassiska äventyrsböckerna.
Betyg 4
2009-12-29 13:41
Grishams böcker är alltid läsvärda. Den här boken har också en bra story med en handling som rycker med läsaren. Slutet drar ner betyget ett snäpp.
Betyg 4
2012-01-22 00:17
En äventyrlig Grisham. Uppfriskande. Vi är ju bortskämda med kvalitet kring juridiska dilemman men det har varit en del upprepningar från den framgångsrike Grisham. Här tar han ett kliv ut i mer äventyrliga miljöer och han gör det bra.

En av USA:s rikaste män lämnar efter sig ett överraskande testamante och den slitna advokaten Nate O'Riley får uppdraget att finna en okänd arvtagerska. Det visar sig att hon arbetar som missionär bland indianer i Brasiliens djungel. En fantastisk historia.

När Grisham för en gångs skull tar ut svängarna blir det mer mångnyanserat och mer intressant. Det är en berättelse om girighet, rättvisa och moral. Men också en skildring av människors kamp mot sig själva. En mycket läsvärd historia som är oviss ända in i kaklet.

Rekommenderas.
Betyg 4
2012-01-22 06:43
En välskriven och spänande från första sidan..
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Testamentet
Liknande böcker:
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Hon dansade en sommar
 P. Ekström
Vid skiljevägen
 . Runa
Bara en mor
 R. Jacobsen
Ormens år
 U. Ewerman
Äkta kärlekar
 T. Jenkins Reid
Smartare smalare snygg..
 G. Furumark
Åh William
 E. Strout