bokrecensioner boktips

Jerusalems lott

Författare: Stephen King
Genre: Novellsamling
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
ISBN: 9132433646


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 1,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jerusalems lott :
2006-01-20 16:35
Jerusalems lott är den första halvan i Stephen Kings novellsamling dödsbädden. Jag tyckte det vore mest rättvist att återge alla novellsamlingars handling och ge varsitt betyg. Jerusalems lott: alla som har läst mycket King känner nog igen Jerusalems lott som spökstaden i södra Maine där ondskan lurar. Den är spännande och mörk, men människorna i berättelsen känns en aning träaktiga och tråkiga. Betyg: 4. Nattarbete: handlar om en fabrik av nåt slag där stora enmeters-råttor springer runt och äter upp folk. Overkligt och inte alls spännande. Betyg: 2. Mörk bränning: en av de sämsta noveller jag någonsin läst alla kategorier. Ingen handling, inga namn, ingen spänning. Ingenting! Värdelös! Betyg: 1. Främmande hyregäster: spännande, om hur en rymdresande blir infekterad av onda väsen som tvingar honom att göra fruktansvärda saker som han inte minns. Betyg: 3. Mangeln: Om hur en tvättmangel blir övertagen av Satan och en massa olyckor börjar hända runt den. Äldre kan nog tycka den är lite mesig, men jag tyckte den var bra. Betyg: 4. Monstret i garderoben: jag vet, det är en ovanligt barnslig titel, men den är rätt bra faktist. Slutet skrämde mig mycket. Betyg: 3. Grått slem, eller...: helt sjuk! Det handlar kort och gott om en man, som utan någon anledning, sakta förvandlas till en grå slemkorv. Hur knäppt som helst. betyg: 1. Slagfältet: en yrkesmördare upptäcker att han får ett paket av ett offers mor, och i det finns små förhäxade leksakssoldater (!), som börjar att beskuta honom. Rätt dålig. Betyg: 2. Onda maskiner: i en inte så avlägsen framtid börjar maskinerna inse att de inte behöver slava åt människan utan kan skapa ett helt eget samhälle. men först måste alla människor elimineras. (Undra om det är här regissörerna till terminator-filmerna fick sin inspiration?). Betyg: 3. Ibland kommer de tillbaka: en man är med om ett rånmord som liten då hans bror mördas av tre män, en lång ljushårig, en fet svarthårig och en med ett ryckigt anskikte. Nu är han man och jobbar som lärare på en skola. Men han har fått tre nya elever i sin klass: en lång ljushårig, en fet svarthårig och en med ryckigt ansikte. en tilfällighet. Eller...? Betyg: 4

Det var allt. Jag har även skrivit om andra halvan, majsens barn, och gett betyg på den som helhet.
Betyg 2
2007-06-14 20:52
Staden som försvann är en ganska tidig Stephen King som handlar om Salemes Lot, egentligen Jerusalems Lot, en liten stad i Maine. Hit återvänder en pojke och en äldre man, för att avsluta en del saker och ställa allting till rättaSakta nystas en berättelse upp om en helt vanlig stad som möter ondskan. Det är staden där folk försvinner och kommer igen...men helt förändrade i själ och kropp. Det är också en historia om skeptis, tillit, gudstro och kärlek.

Ska jag vara ärlig är det här en av de få Stephen King romaner jag inte alls tycker om. Vanligtvis väljer King att skriva om vanliga ting som förändras att bli till fasor. Den här gången skriver han om vampyrer. Det känns förutsägbart redan från början. Vitlök, kors och kistor i all ära. Men jag är inte rädd för vampyrer, jag kan inte ens föreställa mig sådana existera...därför faller jag inte alls för den här typen av berättelse.Den utvecklar sig för övrigt exakt som en dålig skräckfilm och personerna berör mig inte...de förblir mig likgiltiga.
Betyg 1
2008-08-13 22:50
Måste tyvärr säga att Kings knorrar på slutet snarare är skrattretande än skrämmande...
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jerusalems lott
Liknande böcker:
Ödets svärd
 A. Sapkowski
Noveller
 T. Hadley
Det är från polisen
 J. Broberg
Man kan inte hindra et..
 C. Castillon
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld
Brist
 A. Schulze
Den gula tapeten
 C. Perkins Gilman