bokrecensioner boktips

Flickan med majblommorna

Författare: Karin Wahlberg
Genre: Roman
ISBN: 9789143503036


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett osedvanligt brutalt överfall har ägt rum i en tvättstuga. Offret är en gammal dam och när hon efter ett par dagar avlider får brottsrubriceringen ändras från misshandel till mord.Spekulationerna tar genast fart: Är det en galen tvättstugemördare lös? Var det en slump att just Doris Västlund blev mördarens första offer eller fanns det dolda sidor i hennes till synes ordinära bakgrund? Eller har mordet något med de infekterade konflikterna i hyreshuset att göra?
Flickan med majblommorna är ännu en stark och välskriven kriminalroman där Karin Wahlberg skickligt förenar skildringen av vanliga människors tillvaro med en spännande mordgåta.

Medelbetyg: 3,2 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flickan med majblommorna :
2005-12-03 13:52
Boken är välskriven och har ingående beskrivningar av de olika huvudrollsinnehavarna men ändå hade jag en tendens att blanda ihop Veronica, Erica och Louise. (Det "lustiga" är att jag inte hade några problem med det i de tidigare böckerna i serien.)

Någon spänning tycker jag inte att det var tal om. Man fick mer följa det vardagliga, rutinmässiga polisarbetet i utredningen av ett mord och ett barns försvinnande. Så boken är nog väldigt verklighetstrogen men blev å andra sidan ganska trist.
Betyg 3
2006-03-12 12:40
Lättläst spänningsroman av Karin Wahlberg igen. Jag tycker ändå att hennes tidigare Hon som tittade in och Ett fruset liv var bättre. Det jag gillar i hennes böcker är hennes skildringar om sjukhus atmosfären, det är på pricken. Hon har öron och ögon på skaft i sitt jobb som läkare.
Betyg 3
2008-08-06 11:57
Nu har jag läst alla Karin Wahlbergs böcker. Jag har inte lyckats läsa dem i rätt ordning men det har inte gjort så mycket faktiskt.
Som vanligt en välskriven och lagom spännande bok av Wahlberg. Hon är i mina ögon den bästa kvinnliga deckarförfattaren i Sverige. Det är jämn klass på böckerna ingen som stuckit ut och varit dålig hittills.
Jag rekommenderar varmt denna bok.
Betyg 5
2008-08-06 23:18
Ganska slätstruken deckare som lunkade på i monoton takt.
Jag gillar Claes Claesson och Veronika och tycker om att följa dom i livet.
Kan ändå rekommendera boken som lätt tidsfördriv.
Betyg 3
2008-09-13 13:00
Mycket bra bok och jag är glad att jag gav Karin Wahlberg en andra chans, jag kommer helt klart läsa fler böcker av henne. Torsten Wahlund är en suverän uppläsare.

Betyg 3
2009-08-24 06:55
Ännu en välskriven deckare av Karin Wahlberg. Gillar att hennes böcker är lättlästa och enkla att ta till sig men uppnår inte riktigt samma nivå som Anna Jansson. Hade gärna velat veta lite mer på slutet....
Betyg 3
2019-08-12 13:04
Flickan med majblommorna är en välskriven bok. Den är inte jättespännande men absolut inte heller trâkig att läsa.

Särskilt bra är beskrivningen av huvudpersonernas vardag ur deras eget perspektiv, t.ex. kommisarien Louise som ligger i skilsmässa eller flickan Viktoria som säljer majblommor och har det svârt hemma med en stirrig mamma och mammans jobbiga partner. Det känns trovärdigt när huvudpersonerna ger sin berättelse.

Här och där tar Karin Wahlbeck upp kvinnors situation i arbets- och familjeliv, i förhâllande till mäns. Detta hâlls dock kort och är ingenting som i stort pâverkar handlingen och läsupplevelsen. Därmed uppstâr en win-win-situation: Karin Wahlberg kan sätta ett kryss i den obligatoriska rutan "samhällskritik" och min läsupplevelse mâste inte lida av pinsamma slâ-in-öppna-dörrar-fördömanden av världens orättvisor som annars sâ ofta förekommer i deckare.

Upplösningen, vilket för undertecknad är den viktigaste delen av en detektivroman, och det som kvarstâr i minnet, är en besvikelse. Det borde vara förbjudet att introducera gärningspersonerna först i bokens slutskede. Direkt efter att ha läst boken kände jag mig därför rânad.

Betyget blir tvâ. Boken är välskriven och god underhâllning. Man ser fram emot upplösningen, vilken i sin tur som sagt är en besvikelse.
Betyg 2
2021-09-19 14:00
Karin Wahlberg är en av många kompetenta svenska deckarförfattare och man får samma läsupplevelse varje gång. Det är stabilt och pålitligt.

Som så ofta i genren kretsar det kring ett våldsbrott men det är minst lika mycket privat drama. Jag är tveksam till det upplägget men uppskattar Wahlbergs träffsäkra personporträtt. Det är lättläst men lämnar inga större avtryck.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flickan med majblommorna
Liknande böcker:
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en