bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blocket
Ett fruset liv
Glasklart
Hon som tittade in
Matthandlare Olssons död
Sigrids hemlighet
Sista jouren
Tröstaren
Än finns det hopp
Liknande böcker:
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFlickan med majblommorna

 
Författare: Karin Wahlberg
Genre: Roman
ISBN: 9146212000
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ett osedvanligt brutalt överfall har ägt rum i en tvättstuga. Offret är en gammal dam och när hon efter ett par dagar avlider får brottsrubriceringen ändras från misshandel till mord.Spekulationerna tar genast fart: Är det en galen tvättstugemördare lös? Var det en slump att just Doris Västlund blev mördarens första offer eller fanns det dolda sidor i hennes till synes ordinära bakgrund? Eller har mordet något med de infekterade konflikterna i hyreshuset att göra?
Flickan med majblommorna är ännu en stark och välskriven kriminalroman där Karin Wahlberg skickligt förenar skildringen av vanliga människors tillvaro med en spännande mordgåta.


Medelbetyg: 3,22 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Flickan med majblommorna :


Rosa 2005-12-03 13:52
Boken är välskriven och har ingående beskrivningar av de olika huvudrollsinnehavarna men ändå hade jag en tendens att blanda ihop Veronica, Erica och Louise. (Det "lustiga" är att jag inte hade några problem med det i de tidigare böckerna i serien.)

Någon spänning tycker jag inte att det var tal om. Man fick mer följa det vardagliga, rutinmässiga polisarbetet i utredningen av ett mord och ett barns försvinnande. Så boken är nog väldigt verklighetstrogen men blev å andra sidan ganska trist.
Betyg 3

deer 2006-03-12 12:40
Lättläst spänningsroman av Karin Wahlberg igen. Jag tycker ändå att hennes tidigare Hon som tittade in och Ett fruset liv var bättre. Det jag gillar i hennes böcker är hennes skildringar om sjukhus atmosfären, det är på pricken. Hon har öron och ögon på skaft i sitt jobb som läkare.
Betyg 3

Ninni_1960 2008-08-06 11:57
Nu har jag läst alla Karin Wahlbergs böcker. Jag har inte lyckats läsa dem i rätt ordning men det har inte gjort så mycket faktiskt.
Som vanligt en välskriven och lagom spännande bok av Wahlberg. Hon är i mina ögon den bästa kvinnliga deckarförfattaren i Sverige. Det är jämn klass på böckerna ingen som stuckit ut och varit dålig hittills.
Jag rekommenderar varmt denna bok.
Betyg 5

millennium 2008-08-06 23:18
Ganska slätstruken deckare som lunkade på i monoton takt.
Jag gillar Claes Claesson och Veronika och tycker om att följa dom i livet.
Kan ändå rekommendera boken som lätt tidsfördriv.
Betyg 3

mariemarran 2008-09-13 13:00
Mycket bra bok och jag är glad att jag gav Karin Wahlberg en andra chans, jag kommer helt klart läsa fler böcker av henne. Torsten Wahlund är en suverän uppläsare.

Betyg 3

verran 2009-08-24 06:55
Ännu en välskriven deckare av Karin Wahlberg. Gillar att hennes böcker är lättlästa och enkla att ta till sig men uppnår inte riktigt samma nivå som Anna Jansson. Hade gärna velat veta lite mer på slutet....
Betyg 3

karlp 2019-08-12 13:04
Flickan med majblommorna är en välskriven bok. Den är inte jättespännande men absolut inte heller trâkig att läsa.

Särskilt bra är beskrivningen av huvudpersonernas vardag ur deras eget perspektiv, t.ex. kommisarien Louise som ligger i skilsmässa eller flickan Viktoria som säljer majblommor och har det svârt hemma med en stirrig mamma och mammans jobbiga partner. Det känns trovärdigt när huvudpersonerna ger sin berättelse.

Här och där tar Karin Wahlbeck upp kvinnors situation i arbets- och familjeliv, i förhâllande till mäns. Detta hâlls dock kort och är ingenting som i stort pâverkar handlingen och läsupplevelsen. Därmed uppstâr en win-win-situation: Karin Wahlberg kan sätta ett kryss i den obligatoriska rutan "samhällskritik" och min läsupplevelse mâste inte lida av pinsamma slâ-in-öppna-dörrar-fördömanden av världens orättvisor som annars sâ ofta förekommer i deckare.

Upplösningen, vilket för undertecknad är den viktigaste delen av en detektivroman, och det som kvarstâr i minnet, är en besvikelse. Det borde vara förbjudet att introducera gärningspersonerna först i bokens slutskede. Direkt efter att ha läst boken kände jag mig därför rânad.

Betyget blir tvâ. Boken är välskriven och god underhâllning. Man ser fram emot upplösningen, vilken i sin tur som sagt är en besvikelse.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Flickan med majblommorna


  Köp boken som film på cdon: