bokrecensioner boktips

Sista jouren

Författare: Karin Wahlberg
Genre: Deckare
ISBN: 9789179130473


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När läkaren Veronika Lundborg-Westman cyklar till arbetet en vanlig torsdagsmorgon i mars kan hon knappast ana vad som kommer att ske. Men så hittar hon sin kollega, kirurgen Maria Kaahn, död i personalduschen, och allt förändras i ett slag. En obehaglig, tryckt stämning sprider sig över hela lasarettet. Personalen känner sig redan pressad till följd av stress, personalbrist och nedskärningar, och snart börjar spekulationerna. Var det verkligen en olycka?
Medelbetyg: 3,07 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista jouren :
2004-03-21 18:59
Jag gillar verkligen den här boken. Själva deckargåtan är inte så jättebra, men Karin skriver på ett så bra sätt att man ändå blir fast. Eftersom jag själv arbetar inom vården gillar jag att läsa böcker som utspelar sig i sjukhusmiljö. Efter att ha läst ut den här började jag genast att läsa hennes andra bok "Hon som tittade in" för att få följa huvudpersonerna en bit till.
Betyg 4
2004-04-27 21:59
En ganska hyfsad debutbok av en "ny" deckarförfattare.
Lite tunn story, men jag tror och vet (har läst hennes uppföljare) att hon är på G.
En vardaglig och annorlunda stil i hennes berättelser.
Klart godkänd läsning!
Betyg 3
2004-12-17 14:38
Detta är en traditionell kriminalroman där vi till största delen följer polisens brottsutredning. Jag tyckte väldigt mycket om språket och beskrivningarna av de olika huvudrollsinnehavarna. Man kom dem in på livet.

Boken är lättläst och av någon underlig anledning så är det alltid kul när handlingen är förlagd till sjukhusmiljö. En extra krydda är dessutom att författarinnan själv jobbar som läkare!

Det ska bli kul att läsa nästa bok i samma serie.
Betyg 4
2006-03-14 23:30
en helt ok deckare. spännadne och underhållande. bra o välskriven bok. +3
Betyg 3
2006-03-27 12:09
Läkaren Veronika Lundborg -Westman hittar kollegan Maria Kaahn död i omklädningsrummets dusch en morgon när hon kommer till sjukhuset. Vad är det som hänt? Är det en naturlig död eller är det ett brott som begåtts? Följ polisutredningen så får ni veta. Klart läsvärd. Jag gillar Karin Wahlbergs sätt att skriva om vanliga människor och hennes sätt att beskriva vardagen som den kan te sig. Ett pluss är att hon själv är läkare och vet hur det förhåller sig innom sjukvården, den ansträngda situationen med stress, nedskärningar, omorganisationer och personalbrist beskrivs på pricken. Betyg svag 4
Betyg 4
2007-01-31 20:51
Alldeles för lite deckare och alldeles för mycket seg vardagsrealism.
Betyg 2
2007-04-21 22:43
Den första boken jag läste av Wahlberg och dessutom den enda jag tycker är skaplig....
Betyg 3
2007-11-20 16:42
Karin Wahlbergs debutdeckare är bra. Jag har läst tre av hennes böcker tidigare så figurerna känner jag redan till och det är ju lite dumt då det är i den här boken Veronika och Claes lär känna varandra. Men jag gillar vårdmiljön eftersom jag har jobbat inom vården själv och vardagshändelser och funderingar får ju handlingen att bli mer realistisk, tycker jag. Enkel men med rafflande handling ändå.
Jag lyckades inte lista ut vem som var mördare förrän alldeles i slutet av boken och det gillar jag verkligen.
En bra debutroman och att några av de andra är bra vet jag ju redan om så jag ser fram emot att läsa de böcker av Karin jag inte hunnit läst än.
Betyg 4
2008-08-06 23:20
Bra för att vara debuten.
Lättläst och inte alls rörig med många namn osv.
Spännande - knappast.
Det är nog så här dom har det....
Betyg 3
2008-09-14 15:58
en bra debut och kul att få följa med Claes Claesson i hans privatliv som faktiskt blir riktigt trovärdigt.

Betyg 3
2009-05-22 10:47
En ganska långdragen historia, där det mest intressanta är beskrivningen av sjukhusmiljön och arbetssituationen för personalen. Väldigt lite spänning gällande själva mordhistoren. Ledtrådarna mot den skyldige kom fram väldigt sent i boken - i alla fall för mig.
Betyg 2
2009-07-19 08:04
Helt vanlig deckare med mord och utredning. Boken är enkelt skriven och författaren beskriver en hel del vardag kring huvudpersonerna för att man ska lära känna dem. Tyckte i början det blev lite väl mycket vardag och att det inte direkt hände något som tog boken framåt, men blev bättre när man kom in i den. Boken var helt okej men inget man kommer minnas en längre tid.
Betyg 3
2023-04-02 23:37
Wahlberg tillhör de pålitliga inom svensk krim och tillför något nytt med sin sina träffsäkra personporträtt. Spänningen går på halvfart, vardagsrealismen på högvarv.

Detta är debutromanen och skildrar lika mycket sjukhusvardag som polisarbete. Det är ett skickligt hantverk utan de överarbetade spänningsintriger som genren i övrigt lider av. Sammantaget trevlig läsning.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sista jouren
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh