bokrecensioner boktips

Hon som tittade in

Författare: Karin Wahlberg
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9146202307


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En läkare blir påkörd under en skidtur. Trots ett snabbt ingripande från sjukvårdspersonal går hans liv inte att rädda, han avlider senare på intensiven. Den chockade bilföraren hade inte någon möjlighet att väja och polisen avskriver fallet som en tragisk olyckshändelse. Men en kort tid därefter försvinner en av läkarens före detta arbetskamrater. Hon hittas mördad i sitt hem - skjuten från nära håll med flera skott. Kan det verkligen vara en slump att två personer knutna till samma sjukhus förolyckas under så kort tid? När det sedan framkommer att offren inte hade en helt okomplicerad relation till varandra inser kommissarie Claes Claesson att de har att göra med ett invecklat fall. Under polisförhören träder bilden av en hård arbetsplats fram, där rädsla och maktbegär styrt personalen. En plats där mobbing lett till ett tragiskt människoöde. Och framför allt - en våldsam längtan efter hämnd

Hon som tittade in är läkaren och författaren Karin Wahlbergs andra kriminalroman.

Medelbetyg: 3 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hon som tittade in :
2004-04-23 14:40
En läkare blir påkörd och omkommer.
En annan kollega hittas mördad.
Har dödsfallen något samband till varandra?

Ganska hyfsat spännande, dock ingen bladvändare!
Betyg 3
2004-07-22 07:36
En bra och spännande bok! Ingen speciell, men ändå läsvärd. Jag har läst hennes första bok "Sista jouren" och ville då fortsätta med den här.
Betyg 3
2004-12-22 08:12
Jag tycker om språket i den här boken och personbeskrivningarna. Trots att det finns flera stycken huvudrollsinnehavare så är det inte svårt att hålla isär dem. Tvärtom så kommer man alla in på livet och man vill gärna läsa mer om dem. (De återkommer i fler böcker.)

Själva handlingen och intrigen var också bra. Jag ser fram emot att läsa ännu fler böcker i samma serie. Det är något visst när handlingen är förlagd till sjukhusmiljö!
Betyg 4
2006-01-21 18:34
Lättläst och läsvärd. Bra skildring av vanliga människors problem och glädje i vardagen. Det märks att hon kan sjukhus miljön. Trovärdig. Läs Karin Wahlberg!
Betyg 4
2006-03-14 23:33
har läst de andra böckerna om claesson o gängen och tycker att alla är välskrivna och har en bra story. den här är nog ändå en av de bättre.
Betyg 3
2007-04-15 13:36
Tråkig bok.
Det börjar inte hända nått spännande förrens i slutet av boken, och inte heller då är det speciellt spännande.
Man får reda på en massa onödig fakta om nästan alla nämda karaktärernas bakgrund och privatliv, även när det inte har något med handlingen att göra överhuvudtaget och detta blir då enbart ointressant.
Betyg 2
2007-06-25 08:56
Jag har läst "Ett fruset liv" och "Blocket" tidigar av denna författare och jag gillar hennes sätt att skriva.
Att samtidigt få följa både polisens arbete, Claessons privatliv och den blivande mördarens liv och även andra viktiga personer i handlingen ger en bredd som få klarar av. Att knyta ihop alla dessa historier till ett enda slut är skickligt.
Jag vill läsa fler av Karin Wahlbergs böcker!
Betyg 4
2008-08-06 23:22
Det är ett tag sedan jag läste denna och måste erkänna att jag inte ens minns handlingen.
Det är inget vidare betyg på en bok.
Lättläst tidsfördriv som inte sätter några spår.
Betyg 2
2008-09-13 12:42
Liiite seg var den allt, men när jag väl kommit in i den tyckte jag den var bra. Men jag la ifrån mig den tre gånger innan jag tog tag i den på allvar
Betyg 3
2009-07-26 17:11
Handlingen i första kapitlet gjorde att man ville läsa vidare, kul med en bok som skapar intresse så tidigt. Gillar också att man får veta lite mer om människorna i boken, även sånt som inte direkt har med handlingen att göra. Tycker satt denna var lite bättre än hennes förra bok även om den också var okej. Jag anser dock att man ska läsa dem i ordning för att förstå referenser från tidigare handlingar (som skedde i förra boken).
Betyg 4
2015-03-19 10:31
Inom sjukhusvärlden förekommer det obehagliga saker för att andra själv kunna klättra i karriären. Men hämnden och tanken på att ge igen ruvar och en dag kommer den rätta tidpunkten.

En välskriven deckare som kändes verklig då just mobbing och karriärsklättring på andras bekostnad är så vanligt. Personbeskrivningarna och händelseförloppet var bra.
Betyg 3
2017-11-06 22:42
Ointressant till tusen. Torsten Wahlund läser bra, men boken ger mig nada.
Slutbetyg, en 1:a!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hon som tittade in
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly